TS: Masennuslääkitys yleistynyt Suomessa vauhdilla

Masennuslääkkeiden kulutus on kasvanut Suomessa jyrkästi viime vuosina, kirjoittaa Turun Sanomat.

Lehden mukaan masennuslääkkeitä kulutettiin viime vuonna yli 60 prosenttia enemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Viime vuonna miltei 434 000 suomalaista sai Kela-korvausta masennuslääkkeistä.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean tilastot kertovat nekin rajusta kasvusta: Suomalaisista 6,9 prosenttia käytti viime vuonna masennuslääkettä päivittäin. Kymmenen vuotta sitten osuus oli 3,5 prosenttia.

Helsingin yliopiston psykiatrian professori Erkki Isometsä ei usko, että Suomessa määrättäisiin liikaa masennuslääkkeitä. Sen sijaan hoitoon hakeudutaan nykyään aktiivisemmin kuin ennen.

Isometsä kuitenkin toteaa Turun Sanomille, että perusterveydenhuollon lääkäreillä ei ole tarpeeksi aikaa käytettävissä masennuspotilaiden kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri vaihtuu tänään, kun Annika Saarikko palaa vanhempainvapaalta

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.