TU kehottaa kieltäytymään palkanalennuksista

Toimihenkilöunioni kehottaa luottamusmiehiään kieltäytymään palkanalennuksista. Sama ohje koskee työnantajien esityksiä luopua jo sovituista palkankorotuksista.

Toimihenkilöunioniin on tullut tietoja, joiden mukaan yritykset ovat tämän kevään aikana tarjonneet henkilöstölleen jopa 20 prosentin palkanalennusta. Liittoon on kerrottu yrityksistä, joissa henkilöstöä on pyydetty äänestämään esimerkiksi kolmesta erilaisesta mallista laskea palkkoja.

TU:n teollisuussektorin johtajan Markku Palokankaan mukaan kenenkään ei tule suostua järjestelyihin, joissa yritys pyrkii yllättäen leikkaamaan palkkoja ja samalla kiertämään työehtosopimuksia joko esittämällä palkanalennuksia tai luopumista palkankorotuksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa

Rajavartiolaitoksen esitutkinta valmistui: kaksi venäläishävittäjää loukkasi viime kuussa Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.