Taas hämmentyy Fimea-soppa - Tehdäänkö kolmas selvitys?

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean lopullisesta sijoituspaikasta saatetaan tehdä pian jo kolmas selvitys. Pohjoissavolaisten keskustan kansanedustajien Markku Rossin ja Elsi Kataisen mukaan puhetta on ollut uuden selvityksen aloittamisesta tänä vuonna. Kahden edellisen selvityksen lopputulokset olivat keskenään ristiriitaisia. Kolmas selvitys ei saa kannatusta kansanedustajilta.

– Mielestäni asiaa on selvitetty ihan tarpeeksi eikä uudelle selvitykselle ole tarvetta. Asiassa on jo voimassa oleva päätös Fimean sijoittamisesta Kuopioon, Rossi toteaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö esitti maaliskuussa aikaisempia päätöksiä muutettavaksi niin, että Fimean päätoimipaikka olisi sittenkin Helsinki eikä Kuopio. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) kertoi maaliskuun lopussa aikovansa viedä alueellistamisasian mahdollisimman nopeasti valtioneuvoston ratkaistavaksi. Tähän mennessä näin ei ole käynyt.

Kansanedustaja Kimmo Kivelän (ps.) mukaan ministeri Mäntylä haluaa vielä lisätietoa eri näkökulmista Fimeaan liittyen. Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä toivoo, että jos asiaa vielä selvitetään, se tehtäisiin nopealla aikataululla.

– Loka-marraskuussa homma pitäisi saada päätökseen. Jos uusi selvitys edistää asiaa, niin ei tämä koko projekti ole enää parista kuukaudesta kiinni. Kolmas selvitys voi pelastaa paitsi ministerin, myös Fimean pääjohtajan ja pääministerin kasvot, Eestilä pohtii.

Fimean sijoituspaikkapäätös on yhä auki

Kiista Fimean päätoimipaikasta siirtyy hallitukselle - Mäntylä ei muuta esitystään

Ministeri Vehviläinen Fimeasta: Oma kantani ei horju

Fimea-kompromissi: Hallituksen pöydälle tarjolla uusi esitys

Uusimmat

Kotimaa

Paikallispolitiikan kultapoika ja keskustasäätiöiden vakiokasvo

Perttu Nousiainen Viron tv:ssä: Ihmiset tekevät myös virhearviointeja"

Suomi aloittaa puheenjohtajuuden Euroopan yhteistyöjärjestössä – esillä kysymys Venäjän jäsenyydestä järjestössä

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.