Taas hämmentyy Fimea-soppa - Tehdäänkö kolmas selvitys?

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean lopullisesta sijoituspaikasta saatetaan tehdä pian jo kolmas selvitys. Pohjoissavolaisten keskustan kansanedustajien Markku Rossin ja Elsi Kataisen mukaan puhetta on ollut uuden selvityksen aloittamisesta tänä vuonna. Kahden edellisen selvityksen lopputulokset olivat keskenään ristiriitaisia. Kolmas selvitys ei saa kannatusta kansanedustajilta.

– Mielestäni asiaa on selvitetty ihan tarpeeksi eikä uudelle selvitykselle ole tarvetta. Asiassa on jo voimassa oleva päätös Fimean sijoittamisesta Kuopioon, Rossi toteaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö esitti maaliskuussa aikaisempia päätöksiä muutettavaksi niin, että Fimean päätoimipaikka olisi sittenkin Helsinki eikä Kuopio. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) kertoi maaliskuun lopussa aikovansa viedä alueellistamisasian mahdollisimman nopeasti valtioneuvoston ratkaistavaksi. Tähän mennessä näin ei ole käynyt.

Kansanedustaja Kimmo Kivelän (ps.) mukaan ministeri Mäntylä haluaa vielä lisätietoa eri näkökulmista Fimeaan liittyen. Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä toivoo, että jos asiaa vielä selvitetään, se tehtäisiin nopealla aikataululla.

– Loka-marraskuussa homma pitäisi saada päätökseen. Jos uusi selvitys edistää asiaa, niin ei tämä koko projekti ole enää parista kuukaudesta kiinni. Kolmas selvitys voi pelastaa paitsi ministerin, myös Fimean pääjohtajan ja pääministerin kasvot, Eestilä pohtii.

Fimean sijoituspaikkapäätös on yhä auki

Kiista Fimean päätoimipaikasta siirtyy hallitukselle - Mäntylä ei muuta esitystään

Ministeri Vehviläinen Fimeasta: Oma kantani ei horju

Fimea-kompromissi: Hallituksen pöydälle tarjolla uusi esitys