Taas murtoja nukkuvien asukkaiden viereen

Poliisi pitää Ylä-Savossa kolme viikkoa jatkunutta asuntomurtojen sarjaa poikkeuksellisen törkeänä.

– Yksin asuville ihmisille on varmasti järkyttävää havaita aamulla, että asunnossa on käyty yöllä ja vieras on ollut röyhkeästi jopa vierellä makuuhuoneissa varkaissa, rikosylikonstaapeli Jari Rytkönen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Murtoja tai murtoyrityksiä asuttuihin rivitaloasuntoihin on tullut ilmi ainakin kymmenen. Murtoyrityksiä on voinut olla useampikin.

Viimeisimmät tapaukset sattuivat tämän viikon tiistaina aamuyöllä noin kello 4 Pielavedellä Hukantiellä. Rivitaloasuntoon murtauduttiin oven kautta. Asukas kuitenkin heräsi murtoääniin ja meni katsomaan. Paikalta livisti karkuun murtovaras.

– Asukas ei ehtinyt näkemään hänestä tuntomerkkejä. On vahva epäily, että tekijä yritti murtautua samana yönä myös muihin läheisiin asuntoihin.

– Todennäköistä on, että tekijöitä on enemmän kuin yksi ja he liikkuvat autolla. Taajamista kaivattaisiin havaintoja aamuyöllä liikkuneista autoista sekä yöllä pankkiautomaateilla käyneistä vieraista henkilöistä.

Murtosarjan ensimmäiset teot ovat Pielavedeltä Puustellintieltä 22. lokakuuta, jolloin varas tunkeutui kahteen rivitaloasuntoon. Tiistain 4. marraskuuta vastaisena yönä varkaat kävivät Sonkajärven taajamassa rivitaloasunnoissa ja seuraavana yönä Keiteleen taajamassa.

– Pääosin asunnoista on viety lompakko eli rahat ja pankkikortit. Osalla korteista on saatu nostettua tililtä rahaa.

Poliisi tutkii tekoja törkeinä varkauksina. Havaintoja asiasta voi ilmoittaa numeroon 0295 455 067.

Poliisi selvittää, onko vastaavia murtoja tehty myös muualla Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Röyhkeät varkaat kiertävät asuntoja