Tablettitietokone syttyi lapsen sylissä tuleen auton sisällä – kahdelle sisarukselle vakavat vammat

Kuopiossa keskiviikkoaamuna sattuneen autopalon epäillään saaneen alkunsa tablettitietokoneesta.

Lue myös: Kaksi lasta sai palovammoja Kuopion Prisman parkkipaikan autopalossa – kaupasta tullut isä sai vakavasti loukkaantuneet pois autosta
 

Isä oli mennyt kauppaan aamulla kolmen lapsen kanssa ja jättänyt vanhimmat lapset eli 3-vuotiaan tytön ja 5-vuotiaan pojan odottamaan henkilöautoon Savilahden Prisman parkkipaikalle.

Kun isä kävi ruokaostoksilla pienimmän lapsen kanssa, auton sisällä oli syttynyt sillä aikaa tulipalo.

Poliisin mukaan palo alkoi 5-vuotiaalla pojalla olleesta tablettitietokoneesta. Se on tämänhetkinen käsitys. Palaneen tabletin jäänteet tutkitaan vielä tarkemmin teknisessä tutkinnassa. Auton tekninen tutkinta oli kesken vielä iltapäivällä.

Tablettitietokone oli lapsilla, sillä vanhempi lapsista katseli sillä elokuvaa ja toinen lapsista istui vieressä. Molemmat lapset olivat takapenkillä.

Kun isä tuli autolle, hän huomasi auton sisällä savua ja liekkejä. Parkkipaikka oli ennen aamuyhdeksää hiljainen eikä palo ollut levinnyt autosta ulos, joten sitä ei ollut ilmeisesti aiemmin huomattu.

Isä itse pelasti kaksi lastaan ulos, mutta molemmat lapset olivat ehtineet saada vakavia palovammoja. Lapsilla oli palovammoja muun muassa kasvoissaan.

Lapset vietiin ambulansseilla hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Kun auton takaovi oli avattu, palo levisi edelleen Fordiin, josta onnettomuus oli alkanut, sekä siitä myös viereiseen Volvoon. Molemmat autot paloivat pahoin.

Ensitietojen mukaan palanut auto kuului iisalmelaiselle omistajalle.

Viereisen paloaseman väkeä oli jo toisella tehtävällä

Onnettomuus oli siitä harvinainen, että autopaloja oli yhtä aikaa Kuopiossa kaksi. Prisma sijaitsee Kuopion pääpaloaseman vieressä, mutta paloaseman ensimmäisenä lähtevä sammutusauto palomiehineen oli juuri hälytetty sammuttamaan palavaa työkonetta Itkonniemelle.

Hetkeä myöhemmin tuli toinen hälytys autopalosta ja siihen hälytettiin sammutusauto Petoselta.

Kuitenkin pääpaloasemalla ollut palomestari työkavereineen katsoi, että Prismalta tulee savua, joten he lähtivät oma-aloitteisti johtoautolla ja säiliöautolla palopaikalle, koska olivat palopaikan vieressä, kun taas Petoselta tulevalla sammutusautolla oli pidempi ajomatka apuun.

Palomestari yritti sammuttaa autopaloa ensin käsisammuttimella, mutta se ei riittänyt autopalon taltuttamiseksi. Kun säiliöauto saatiin parkkipaikalle, palomiehet ottivat vettä suoraan siitä ja sammuttivat palon.

Palanut auto kuljetettiin tutkittavaksi. Kuva: Paula Pohjamo
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaksi lasta sai palovammoja Kuopion Prisman parkkipaikan autopalossa – kaupasta tullut isä sai vakavasti loukkaantuneet pois autosta