Tahko Juhannuksen järjestäjät tyytyväisiä uuteen alueeseen – Sillanpää saapui helikopterilla

Toista kertaa järjestettävä Tahko Juhannus on sujunut järjestäjien mukaan hyvin. Festivaalipäällikkö Ari "Allu" Koskinen kertoi lauantaina iltapäivällä olevansa tyytyväinen tämän vuoden tapahtumaan.

– Hyvin on mennyt, ja hyvää juhannusfiilistä riittää, totesi Koskinen lauantaina festivaalialueen reunalla.

Koskisen mukaan uusi järjestämispaikka on täyttänyt järjestäjien odotukset. Juhannustapahtuma vietiin täksi vuodeksi uudelle Event Park -nimiselle alueelle, joka sijaitsee Tahko Spa -kylpylän eteläpäässä.

Viime vuonna artistit esiintyivät lähempänä Tahkolahtea ravintola Piazzan ulkopuolella. Tänä vuonna Piazzassa järjestettiin festivaalien jatkot.

– Tässä on kaikki lähellä. Paikka on parempi sekä kävijöiden että järjestäjien kannalta, sanoo Koskinen.

Sillanpään odotettiin saapuvan helikopterin kyydissä

Koskinen on tyytyväinen myös tapahtuman kahmimaan esiintyjäkaartiin. Perjantai-illan pääesiintyjinä olivat räppiduo JVG ja pop-laulaja Antti Tuisku. Lauantain kruunaavat Kaija Koo ja Cheek.

Juhannus on kiireistä aikaa kotimaisille artisteille. Tahkon Juhannuksen lisäksi Suomessa vietetään useita muita juhannusfestivaaleja.

Esimerkiksi jo yli 20 vuotta lavoja kiertänyttä Jari Sillanpäätä odotettiin lauantai-iltapäivänä tapahtumaan helikopterilla. Laskeutumispaikkaa ei Koskinen suostunut paljastamaan.

– Tuonne yhdelle paikalle se laskeutuu.

Koskisen mukaan eturivin artistien löytämisessä auttaa se, että Tahko Juhannusta järjestävä N.C.D. Production Oy vastaa myös monista muista musiikkitapahtumista.

– Voimme tehdä esiintyjien kanssa sopimuksen useampaan tapahtumaan, kertoo Koskinen.

Hänen mukaansa on vaikeaa nimetä Tahko Juhannuksen pääesiintyjää.

– Näillä festareilla ei ole yhtään täytebändiä.

Kävijämäärästä ei vielä tietoa

Tänä vuonna myös hyvä sää suosi niin järjestäjiä kuin juhannuskansaa. Viime vuonna tapahtumaan odotettiin yli 5 000 kävijää. Tämän vuoden kävijämäärästä ei ole vielä tietoa.

Vaikka monet kesäfestarit ovat avoimia myös alaikäisille, Tahko Juhannus on päätetty pitää K-18-tapahtumana. Esimerkiksi lauantaina alueen ulkopuolella oli useita lapsiperheitä kuuntelemassa iltapäivällä esiintyneitä artisteja.

Koskisen mukaan linjausta ei ole tarpeen muuttaa.

– Tahko Juhannus on pidetty aikuisten festareina. Tämä on myös järjestelyjen kannalta helpompaa. Koko perheen festivaalit ovat sitten erikseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.