Takapuolen raapija joutuu maksamaan tuhansien eurojen korvaukset kärsiville naapureilleen

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 60-vuotiaan kuopiolaismiehen 75 päiväsakkoon naapuriensa kiusaamisesta. Maksettavaa kertyi 1 800 euroa, minkä lisäksi miehen on maksettava naapuripariskunnalle 3 000 euroa kärsimyskorvausta.

Tuomion perusteena on kolme kunnianloukkausta, kaksi lähestymiskiellon rikkomista ja kaksi kotirauhan rikkomista vajaan 1,5 kuukauden aikana viime keväänä Kuopiossa. Mies oli määrätty kuukautta aiemmin naapuriensa lähestymiskieltoon.

Lähestymiskiellosta huolimatta mies oli toistuvasti raapinut näkyvästi sukuelintensä aluetta ja takapuoltaan, kun naapurit olivat ottamassa pihamaallaan aurinkoa. Yhden raapimiskerran päätteeksi mies oli tullut pihastaan ja puklannut nestettä suustaan kadulle muutaman metrin päähän naapurin rouvasta.

Lisäksi mies kertoi naapureilleen kuuntelevansa heitä. Sitä varten mies oli asettanut tontillaan olleen sähkökaapin päälle jonkin laitteen.

Miehen auto oli ollut usein pysäytettynä pitkäksi aikaa tyhjäkäynnille naapurin pihaliittymän läheisyyteen. Kova kaasuttelu aikaisin aamulla oli huomattu myös muissa taloissa.

Naapurit kertoivat, että häirintää oli jatkunut seitsemän vuotta.

Käräjäoikeuden pääkäsittelyssä mies kiisti syytteet. Hän kertoi mahdollisesti raapineensa takapuoltaan omalla pihallaan, mutta sillä ei ollut tarkoitus loukata ketään.

Käräjäoikeus antoi tuomion kansliapäätöksenä.

Takapuoltaan raapiva mies sai naapurit romahduksen partaalle