Takapuoltaan raapiva mies sai naapurit romahduksen partaalle

Naapurien kertomuksen mukaan mies tuli "raapimaan muniaan ja persettään" kadun puoleiselle pihalle, kun he olivat ulkona ottamassa aurinkoa. Tätä tapahtui toistuvasti, naapurit kertoivat poliisille.

Syyttäjä vaatii sakkorangaistusta kuopiolaismiehelle vuosia jatkuneesta naapuririidasta. Syytteen mukaan mies on rikkonut naapureidensa kotirauhaa ja käräjäoikeuden vuosi sitten määräämää lähestymiskieltoa. Kuusikymppinen mies sai syytteet myös kolmesta kunnianloukkauksesta.

Toisen naapurin mukaan raapiminen liittyy aina siihen, kun miehen häiritsevä toiminta huomattiin.

– Tähän liittyy myös provosoiva räkiminen. Hän tekee sen siten, että hänet varmasti huomataan, nainen kertoi poliisille.

Miehen väitetään myös osoittaneen naapureita kameralla lähestymiskiellosta huolimatta. Naapurit kertovat miehen pyrkineen häiritsemään heidän elämäänsä aiheuttamalla tarpeetonta meteliä. Auto on ollut usein pysäytettynä naapurin kohdalla ja kova kaasuttelu aikaisin aamulla on huomattu myös muissa taloissa.

Kaasuttelun lisäksi miehen väitetään kesäisin työnnelleen asfaltin päällä käynnissä olevaa ruohonleikkuria, kun naapurit ovat oleskelleet vieraidensa kanssa etupihalla. Mies on myös nimitellyt naapureitaan juopoiksi.

Naapureiden mukaan kiusaaminen on ollut jatkuvaa ja pariskunta pelkää menettävänsä terveytensä tilanteen takia. Naapurin emäntä kertoo tilanteesta, jossa syytetty naukkaili pullosta ja oksenteli kadulle. Lopuksi takapuolen raapimisten jälkeen hän meni pensaan taakse viheltelemään. Naapurit pitävät tätä kontaktin hakemista lähestymiskiellon rikkomisena.

Osalliseksi ovat joutuneet myös muut naapurit. Yksi kertoo tutkinnassa, että mies pelotteli heidän koiraansa valkoinen lakana päällään.

– Kiteytettynä elämä tällä kadulla on erittäin ahdistavaa hänen vuokseen, naapuri toteaa.

Mies kiistää syyllisyytensä.

– On täysin minun asiani mitä minä teen tontillani, mies vastasi poliisin kysymykseen munien raapimisesta.

Miehen ja hänen vaimonsa mukaan syyllinen tilanteeseen on kahdeksan vuotta sitten naapuriin muuttanut pariskunta, joka on rikosilmoitusten takana. He kokevat joutuneensa itse huutelun ja kyttäämisen kohteeksi.

Juttua käsiteltiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa keskiviikkona. Tuomio annetaan ensi viikolla.