Taksisurmassa tuomio myös raiskauksesta

Itä-Suomen hovioikeus kovensi mikkeliläisen taksinkuljettajan Tomi Tapani Penttisen , 24, tuomion 11 vuodeksi vankeutta.

Etelä-Savon käräjäoikeus oli tuominnut Penttisen taposta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja hautarauhan rikkomisesta 10 vuodeksi vankeuteen.

Hovioikeus katsoi, että Penttinen oli syyllistynyt tapon lisäksi seksuaalisen hyväksikäytön sijaan törkeään raiskaukseen tappaessaan 28-vuotiaan naisasiakkaansa syyskuussa 2009. Syytteen hautarauhan rikkomisesta hovioikeus hylkäsi.

Hovioikeuden mukaan Penttinen oli naisen kanssa sukupuoliyhteydessä, kun tämä oli vielä elossa. Käräjäoikeus oli katsonut, että nainen oli ollut jo tuossa vaiheessa kuollut.

Nainen oli lähtenyt seurueen mukana yökerhosta Penttisen ajamaan taksiin. Muun seurueen poistuttua kyydistä taksimies ajoi syrjäiseen paikkaan.

Siellä mies kävi takapenkille sammuneeseen naiseen käsiksi. Nainen havahtui ja alkaen kamppailla vastaan voimakkaasti huutaen. Mies tukahdutti huudon puristaen voimakkaasti kurkusta, riisui naisen housut ja raiskasi tämän.

Raiskauksen jälkeen mies raahasi naisen levikkeen viereen ruohikkoon, josta ruumis löytyi seuraavana päivänä. Ruumiinavauksessa naisen keuhkoista löytyi hiukkasia, jotka olivat peräisin auton verhoilusta. Se viittasi siihen, että nainen oli elossa raiskauksen aikana.

Hovioikeus katsoi rangaistusta määrätessään, että Penttinen käytti hyväkseen asiakassuhteeseen liittyvää luottamusta ja kohdisti tekonsa puolustuskyvyttömään ihmiseen,.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mikkelin taksisurmasta syytetty oli syyntakeinen

Taksisurman oikeudenkäynti alkaa maanantaina

Mikkelin taksisurman esitutkinta valmistui