Taksisurmassa tuomio myös raiskauksesta

Itä-Suomen hovioikeus kovensi mikkeliläisen taksinkuljettajan Tomi Tapani Penttisen , 24, tuomion 11 vuodeksi vankeutta.

Etelä-Savon käräjäoikeus oli tuominnut Penttisen taposta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja hautarauhan rikkomisesta 10 vuodeksi vankeuteen.

Hovioikeus katsoi, että Penttinen oli syyllistynyt tapon lisäksi seksuaalisen hyväksikäytön sijaan törkeään raiskaukseen tappaessaan 28-vuotiaan naisasiakkaansa syyskuussa 2009. Syytteen hautarauhan rikkomisesta hovioikeus hylkäsi.

Hovioikeuden mukaan Penttinen oli naisen kanssa sukupuoliyhteydessä, kun tämä oli vielä elossa. Käräjäoikeus oli katsonut, että nainen oli ollut jo tuossa vaiheessa kuollut.

Nainen oli lähtenyt seurueen mukana yökerhosta Penttisen ajamaan taksiin. Muun seurueen poistuttua kyydistä taksimies ajoi syrjäiseen paikkaan.

Siellä mies kävi takapenkille sammuneeseen naiseen käsiksi. Nainen havahtui ja alkaen kamppailla vastaan voimakkaasti huutaen. Mies tukahdutti huudon puristaen voimakkaasti kurkusta, riisui naisen housut ja raiskasi tämän.

Raiskauksen jälkeen mies raahasi naisen levikkeen viereen ruohikkoon, josta ruumis löytyi seuraavana päivänä. Ruumiinavauksessa naisen keuhkoista löytyi hiukkasia, jotka olivat peräisin auton verhoilusta. Se viittasi siihen, että nainen oli elossa raiskauksen aikana.

Hovioikeus katsoi rangaistusta määrätessään, että Penttinen käytti hyväkseen asiakassuhteeseen liittyvää luottamusta ja kohdisti tekonsa puolustuskyvyttömään ihmiseen,.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mikkelin taksisurmasta syytetty oli syyntakeinen

Taksisurman oikeudenkäynti alkaa maanantaina

Mikkelin taksisurman esitutkinta valmistui

Uusimmat

Kotimaa

MTV: Jari Aarniota epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä vuosina 2016–2018

Kello tikittää ilmastotoimille, mutta hallitus edelleen selvittää – Kulmunin mukaan asioiden tekeminen hyvin vaatii aikaa

Helsingin Hietalahden ampumisen taustalla kahden suvun riita, epäillyn sukua oli painostettu lähtemään Suomesta

Ruokavirasto aloittaa yt-neuvottelut, arvioitu vähennystarve lähes sata henkilötyövuotta – Kuopiossa tutkitaan eläintauteja

EU-jäsenyys maksoi viime vuonna 105 euroa jokaista suomalaista kohti

Oikeusministeri Henriksson: Virkamiehiin kohdistuvan maalittamisen tulisi olla virallisen syytteen alaista

Lääkesaatavuudessa jo yli 1  300 häiriötä tänä vuonna – huoli rintasyöpälääke letrotsolista sen sijaan ohi

Vuoden 2019 Paikallislehtikilpailun finalistit on valittu – mukana on myös Kiuruvesi-lehti

Kivihiilen ja turpeen poistuminen tuplaa puupolttoaineen käytön – "Sellaista määrää puuta ei löydy mistään"

Vihreän Langan toiminnan päättyminen herättää surua ja tyrmistystä päätoimittajissa: "En olisi ajatellut, että vaalivoiton jälkeen tapahtuu näin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.