Tallinnan viinaliikenne poliisin erityisvalvontaan

Poliisi on osaltaan mukana alkoholintuontia koskevan Taxfreevisa-kampanjan mukaisessa valvonnassa. Poliisin aluevastuuperiaatteen mukaan Helsingin poliisilaitos suorittaa teemavalvontaa Helsingin satamissa 1.-15. lokakuuta.

Valvonnan pääpaino on Tallinnan matkustajaliikenteessä. Valvontaa kohdennetaan sekä jalkaisin että autolla maahan saapuviin matkustajiin.

Erityistä huomiota kiinnitetään maahantuotavien alkoholijuomien määrään sekä laatuun. Tämän lisäksi yhtenä erityistarkkailun kohteena ovat alaikäiset henkilöt, jotka eivät saa ostaa tai pitää hallussaan alkoholijuomia.

Poliisi käynnistää tarvittaessa yhdessä muiden viranomaisten kanssa selvitystoimet sellaisista alkoholieristä, joiden ei voida yksiselitteisesti katsoa tulevan niitä kuljettavan henkilön omaan käyttöön ja jotka eivät siis kuulu säännösten mukaiseen verovapaaseen tuontiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viimeisimpien tilastojen mukaan matkustajien tuoman puhtaan alkoholin määrä väheni viimeisen 12 kuukauden aikana kolme prosenttia. Väkeviä tuodaan vähemmän, mutta oluiden ja mietojen viinien tuonti on sen sijaan ollut kasvussa.

Matkustajat toivat syyskuun 2013 ja elokuun 2014 välillä Suomeen yhteensä 77,3 miljoonaa litraa alkoholijuomia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kesäkuun liikenneonnettomuudet veivät hengen 24 ihmiseltä, suurin osa oli liikkeellä henkilöautolla

Vuokralaisella voi olla oikeus hellealennukseen, jos kodista tulee pätsi

Työllisyysaste junnannut paikallaan koko alkuvuoden – kesäkuun lukema oli 72,5 prosenttia

Henkilöauto törmäsi marjanpoimijoiden pikkubussin keulaan, useita loukkaantui vakavasti

Uutissuomalainen: Keskustan johtajaksi havitteleva Kaikkonen ei aloittaisi ministerirulettia heti

Kaikkosen eväät keskustan nousuun: Ajatus koko Suomesta, kapulakielen välttäminen, byrokratian vähentäminen ja ihmisten kuunteleminen

Kaikkonen tekisi ministeriruletin vasta EU-puheenjohtajakauden jälkeen: "Ei ole tarvetta äkkiliikkeisiin"

Potkupyöriä myydään nyt enemmän kuin apupyöriä – lapsi oppii pyöräilyn paremmin potkimalla kuin polkemalla

Hallitus aikoo tarttua vaarallisimpien väkivaltarikollisten vapauttamiseen – Ratkaisuna saattaa olla vaarallisuusarvio, mutta sitä parjataan epävarmaksi

Iltalehti: Kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoittanut epäselviä tietoja koulutuksestaan – Al-Taeen mukaan Lindedin-profiilin tiedot ovat olleet vajavaiset ja osin epätarkat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.