Talopalosta levisi myrkyllistä savua Helsingissä

Helsingin Hevossalmessa eilen illalla syttynyt omakotitalon tulipalo tuntui myös lähialueilla. Polyuretaanieristeiden palamisesta syntyneen myrkyllisen savun takia parikymmentä lähitalojen asukasta evakuoitiin. Lisäksi pelastusviranomaiset kehottivat lähiseudulla asuvia sulkemaan ikkunat ja sammuttamaan ilmastoinnin.

Lopulta sankin savunmuodostus rajoittui Kutteritiellä palaneen talon pihapiiriin.

Päivystävän palomestarin Ville Mensalan mukaan palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Talossa asuneen pariskunnan mies teki itse hälytyksen ja pakeni tulta, kun huomasi, ettei ullakolla syttynyt palo pysy kurissa omin voimin. Mies oli ollut ullakolla tekemässä remonttitöitä, kun ilmeisesti työmaavalaisimesta lähtenyt kipinä sytytti eristemateriaalin palamaan. Poliisi tutkii syttymissyytä tarkemmin.

Aineelliset vahingot ovat mittavat. 1950-luvulla rakennetun, niin sanotun puolitoistakerroksisen omakotitalon ullakko ja asuinkerros tuhoutuivat pahasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian matkapuhelinverkossa laaja häiriö – myös hätäpuheluiden soittamisessa ollut ongelmia

Helsingin poliisille tehty useita tutkintapyyntöjä vanhoista tv-sarjoista, pyydetään tutkimaan kiihottamista kansanryhmää vastaan

Maahanmuuttovirasto käy läpi noin 500 turvapaikkapäätöstä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisun takia

Poliisi tutkii törkeää petosta oikeuspsykiatrisessa sairaalassa – HS: Petostutkinnan taustalla johtavan lääkärin matkalaskuepäselvyydet

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö sallisi koulun yhteisen joulujuhlan järjestämisen kirkossa

Synnynnäinen temperamentti näkyy aikuisiän liikuntamäärissä – kielteisiin tunteisiin kallellaan olevat miehet liikkuvat vähemmän, kertoo tuore tutkimus

Suomalaisyritys tavoittelee omaa veritestiään terveyskeskuksiin – Ala kärsii yhä Theranos-huijauksesta: "Erona on se, että meidän veritestimme toimii"

Uusi tiedusteluvalvontavaltuutettu on saanut jo yhdeksän tutkimispyyntöä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.