Talopalosta levisi myrkyllistä savua Helsingissä

Helsingin Hevossalmessa eilen illalla syttynyt omakotitalon tulipalo tuntui myös lähialueilla. Polyuretaanieristeiden palamisesta syntyneen myrkyllisen savun takia parikymmentä lähitalojen asukasta evakuoitiin. Lisäksi pelastusviranomaiset kehottivat lähiseudulla asuvia sulkemaan ikkunat ja sammuttamaan ilmastoinnin.

Lopulta sankin savunmuodostus rajoittui Kutteritiellä palaneen talon pihapiiriin.

Päivystävän palomestarin Ville Mensalan mukaan palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Talossa asuneen pariskunnan mies teki itse hälytyksen ja pakeni tulta, kun huomasi, ettei ullakolla syttynyt palo pysy kurissa omin voimin. Mies oli ollut ullakolla tekemässä remonttitöitä, kun ilmeisesti työmaavalaisimesta lähtenyt kipinä sytytti eristemateriaalin palamaan. Poliisi tutkii syttymissyytä tarkemmin.

Aineelliset vahingot ovat mittavat. 1950-luvulla rakennetun, niin sanotun puolitoistakerroksisen omakotitalon ullakko ja asuinkerros tuhoutuivat pahasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomessa on todettu 7 296 koronavirustartuntaa ja 328 koronavirukseen liittyvää kuolemaa – luvut pienenivät tilastointitavan muuttumisen ja kuolinsyiden tarkentumisen vuoksi

Thaimaalaiset marjanpoimijat kertovat: oma koti mustikanpoiminnan rahoilla

Raportti: Maatalouden kasvihuonepäästöjä on mahdollista leikata lähes 30 prosenttia 15 vuodessa – "Nollaan ei päästä, vaikka mitä yritettäisiin"

Poliisi tutkii törkeää raiskausta Riihimäellä, uhrina alaikäinen tyttö

Yli 52  000 opiskelijaa sai opiskelupaikan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa – opiskelijat saavat tiedon valinnasta tällä viikolla

Kuluttaja-asiamiehelle uusia valvontakeinoja – voi määrä lainvastaisen sisällön poistettavaksi somesta

Valepoliisit huijanneet ikäihmisiltä pankkitunnuksia ja siirtäneet tileiltä suuriakin rahasummia, varoittaa Itä-Uudenmaan poliisi – huijaukset noudattavat pääsääntöisesti samaa kaavaa

Aluehallintovirasto määräsi kaksi palvelutaloa kiinni Rääkkylässä –  yksiköiden toiminnassa merkittäviä puutteita

Suomessa yhä useampi ihmiskaupan uhri hakee apua, eniten tapauksia ravintola- ja siivousalalla

Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.