Talven junat kulkeneet viimevuotistakin heikommin

Junaliikenteessä on tänä talvena jääty tavoiteajoista viime talvea enemmän. Heikennystä selittää aikaisin tullut talvi.

Kaukojunista viiden minuutin tarkkuudella kulki marras-joulukuussa 72 prosenttia. Toissa vuoden marras-joulukuussa lähes 84 prosenttia junista kulki ajallaan.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä 80 prosenttia junista on kulkenut ajallaan kolmen minuutin tarkkuudella. Viime talvena junista vielä yli yhdeksän kymmenestä kulki ajallaan.

VR pyrkii tehostamaan talviliikennöintiään ottamalla käyttöön jäänestolaitteiston. Ensimmäiset kokemukset laitteesta ovat lupaavia.

Junien jäänesto- ja sulatuslaitteet käyttävät samantyyppistä seosta, jolla estetään lentokoneiden jäätymistä. Glykolipohjaisella aineella on määrä käsitellä kauko- ja lähijunat talviaikaan noin kerran viikossa.

VR:n yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu korostaa, että jäänesto ei valitettavasti helpota maan junaliikenteen toista ongelmaa. Se on Helsingin ratapihan tukkoisuus.

- Ratapihan ahtauteen auttaa vain pisararadan rakentaminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.