Talvirajoituksia vaihdetaan ensi viikolla

Kesänopeusrajoitusten vaihto alkaa ensi viikon tiistaina eli heti pääsiäisen jälkeen koko maassa.

Käytännössä Savossa muutos tarkoittaa nopeusrajoitusten nostoa paikoin 80 km/h-rajoituksesta 100 kilometriin tunnissa ja Siilinjärven moottoritiellä 120 kilometriin tunnissa.

Ely-keskusten mukaan rajoitukset on vaihdettu ensi viikon lauantaihin 14. huhtikuussa mennessä.

Viime syksynä Suomessa otettiin käyttöön malli, jossa kesä- ja talvinopeusrajoitusten vaihdokset tehdään samalla viikolla koko maassa.

Liikennevirasto kuitenkin muistuttaa, että teilä on ajettava olosuhteiden mukaan.

Ajokeli nimittäin voi kevään mittaan vielä vaihdella paljon.

Yöpakkaset ja esimerkiksi räntäsateet voivat heikentää keliä huomattavasti, kun taas poutapäivinä valtatiet ovat olleet jo nyt päivien ajan täysin sulia ja kuivia.

Tällä ja ensi viikolla Savonkin teillä liikenteen ennakoidaan olevan vilkasta.

–·Pääsiäisen seutuun monet pitävät vielä lomia. Lisäksi pääsiäisviikonloppuna voi alkaa jo asiointiliikenne kesämökeille, ylikomisario Petri Pahkin liikkuvan poliisin Kuopion yksiköstä arvioi.

Liikenteen turvallisuusvirasto, poliisi ja muut liikennealan toimijat ovat kehottaneet pääsiäisenä reissuun lähteviä pitämään autossa vielä talvirenkaat.

Vaikka valtatiet olivat esimerkiksi maanantaina Savossa sulat, sivutiet olivat lumisia tai sulamisvesien jäljiltä paikoin erittäin jäisiäkin.

Lisäksi esimerkiksi Etelä-Savoa myöten eteläisessä Suomessa satoi maanantaina vielä lunta.

–·Pääsiäisen viettoon kannattaa lähteä vielä talvirenkailla, varsinkin jos ei ole mahdollisuutta lykätä meno- tai paluumatkaa mahdollisen huonon sään sattuessa, Autoliiton koulutuspäällikkö Teijo Poutanen neuvoo.

Aiheesta lisää tiistain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus ”ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi – "valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa"

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.