Talvirajoituksia vaihdetaan ensi viikolla

Kesänopeusrajoitusten vaihto alkaa ensi viikon tiistaina eli heti pääsiäisen jälkeen koko maassa.

Käytännössä Savossa muutos tarkoittaa nopeusrajoitusten nostoa paikoin 80 km/h-rajoituksesta 100 kilometriin tunnissa ja Siilinjärven moottoritiellä 120 kilometriin tunnissa.

Ely-keskusten mukaan rajoitukset on vaihdettu ensi viikon lauantaihin 14. huhtikuussa mennessä.

Viime syksynä Suomessa otettiin käyttöön malli, jossa kesä- ja talvinopeusrajoitusten vaihdokset tehdään samalla viikolla koko maassa.

Liikennevirasto kuitenkin muistuttaa, että teilä on ajettava olosuhteiden mukaan.

Ajokeli nimittäin voi kevään mittaan vielä vaihdella paljon.

Yöpakkaset ja esimerkiksi räntäsateet voivat heikentää keliä huomattavasti, kun taas poutapäivinä valtatiet ovat olleet jo nyt päivien ajan täysin sulia ja kuivia.

Tällä ja ensi viikolla Savonkin teillä liikenteen ennakoidaan olevan vilkasta.

–·Pääsiäisen seutuun monet pitävät vielä lomia. Lisäksi pääsiäisviikonloppuna voi alkaa jo asiointiliikenne kesämökeille, ylikomisario Petri Pahkin liikkuvan poliisin Kuopion yksiköstä arvioi.

Liikenteen turvallisuusvirasto, poliisi ja muut liikennealan toimijat ovat kehottaneet pääsiäisenä reissuun lähteviä pitämään autossa vielä talvirenkaat.

Vaikka valtatiet olivat esimerkiksi maanantaina Savossa sulat, sivutiet olivat lumisia tai sulamisvesien jäljiltä paikoin erittäin jäisiäkin.

Lisäksi esimerkiksi Etelä-Savoa myöten eteläisessä Suomessa satoi maanantaina vielä lunta.

–·Pääsiäisen viettoon kannattaa lähteä vielä talvirenkailla, varsinkin jos ei ole mahdollisuutta lykätä meno- tai paluumatkaa mahdollisen huonon sään sattuessa, Autoliiton koulutuspäällikkö Teijo Poutanen neuvoo.

Aiheesta lisää tiistain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.