Tampereen ampumisesta etsitään toista epäiltyä – toinenkin henkirikoksen yritys Tampereella samana yönä

Poliisi etsii Tampereen sunnuntaiaamun ampumatapauksesta epäiltynä myös toista henkilöä jo kiinni otetun lisäksi. Etsitty on vuonna 1995 syntynyt Britannian kansalainen, ilmoitti Sisä-Suomen poliisi maanantaina.

Ensimmäinen epäilty otettiin kiinni heti sunnuntaina ampumisen jälkeen. Rikoksen uhri, vuonna 1998 syntynyt mies, sai hengenvaaralliset vammat kun häntä ammuttiin käsiaseella vartaloon.

Epäilty rikos tapahtui poliisin mukaan noin kello 4.50 Hatanpään Valtatiellä lähellä hotelli Ilveksen ajoluiskaa.

Paikalla oli satoja henkilöitä ja ampumista oli edeltänyt jonkinlainen tappelu, poliisi kertoi.

Poliisi niukkasanaisena

Poliisi ei ole antanut julki tietoja epäiltyjen sukupuolesta eikä jo kiinni otetun iästä. Tapahtumapaikalla olleeseen väkijoukkoon liittyen poliisi ei myöskään ole kommentoinut sitä, joutuiko sivullisia ampumisen yhteydessä vaaraan.

Poliisi ilmoitti sunnuntaina tutkivansa tapausta tapon yrityksenä. Maanantaina tiedotteessaan Sisä-Suomen poliisi mainitsi rikosnimikkeet pahoinpitely, ampuma-aserikos ja vaaran aiheuttaminen.

Poliisi on kutsunut kuultavaksi ihmisiä, jotka olivat tapahtumapaikalla tai muuten tekivät havaintoja ampumisesta.

Puukotuksesta vaikeat vammat

Samalla kadulla Tampereella tapahtui aiemmin sunnuntain vastaisena yönä myös toinen henkirikoksen yritys. Vuonna 2001 syntynyt mies sai hengenvaaralliset vammat, kun häntä lyötiin teräaseella vatsaan noin kello 1.20 Hatanpään Valtatien ja Suvantokadun risteyksen paikkeilla.

Poliisi etsii puukotuksesta epäiltynä vuonna 1996 syntynyttä pirkanmaalaista miestä.

Lauantai-iltana Tampereella oli käynnissä rapfestivaali Blockfest, joka järjestettiin Ratinan alueella alle kilometrin päässä ampumisen ja puukotuksen tapahtumapaikoista.

Sunnuntain vastainen yö oli Tampereella poliisin näkökulmasta erittäin vilkas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.