Tapon uhrin polttamalla hävittäneiden maksettava korvauksia myös palovahingoista

Itä-Suomen hovioikeus määräsi kaksi miestä maksamaan korvauksia tuttavalleen, jonka asunnon he polttivat Mikkelin Suonsaaressa lokakuussa 2015. Asunnossa oli tapettu mies. Ruumiin hävittämiseksi talo ja vainaja poltettiin muutama päivä henkirikoksen jälkeen.

Samalla tulipalossa tuhoutui siellä vuokralaisena asuneen miehen omaisuus. Hän haki Itä-Suomen hovioikeudesta korvauksia omaisuudestaan, kun käräjäoikeudessa asian käsittely oli jäänyt vähäiseksi.

Hovioikeus piti tuomittujen miesten vankeusrangaistukset ennallaan, mutta korotti maksettavaksi määrättyjä korvauksia.

Tomi Pöntinen, 35, tuomittiin taposta, törkeästä vahingonteosta, hautarauhan rikkomisesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta 11,5 vuodeksi vankeuteen.

Matti Huoponen, 30, tuomittiin vankeuteen kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi törkeästä vahingonteosta, hautarauhan rikkomisesta, rikoksentekijän suojelemisesta ja viidestä pienemmästä rikoksesta.

Hovioikeus tuomitsi miehet maksamaan talon vuokralaiselle kärsimyksestä 3 000 euroa ja tuhoutuneesta irtaimesta omaisuudesta 6 000 euroa.

Oikeuden mukaan mieheltä oli tuhottu kaikki koti-irtaimisto, vaatetus ja muu omaisuus lukuun ottamatta päällä olleita vaatteita, kun kaksikko oli polttanut talon hävittääkseen sinne surmatun miehen. Tapossa kyse oli päihtyneiden miesten riidasta, joka yltyi rajuun väkivaltaan.

Jo aiemmin miehet oli tuomittu maksamaan myös talon omistajalle poltetun rakennuksen arvon sekä maksamaan henkirikoksen uhrin omaisille korvauksia.

Mies tappoi uhrinsa jauhesammuttimella - tuomioksi 11,5 vuotta vankeutta

Mies löytyi kuolleena talon raunioista - murhatutkinta nyt syyteharkintaan

Yksi vapaaksi, kolme vangittuna Mikkelin murhasta