Tavarajunan veturi syttyi tuleen

Tavarajunan veturi syttyi tuleen kesken ajon Iisalmessa keskiviikkona iltapäivällä.

Juna oli Kiuruveden ja Iisalmen välillä Kurenpolventien ylikäytävän lähellä, kun veturin kuljettaja huomasi ensin moottorin sammuvan ja sitten sieltä tulevan savua.

Kuljettaja rajoitti paloa hiilidioksisammuttimella. Paikalle hälytetyt palomiehet sammuttivat palon loppuun.

Veturin rikkoutuminen radalle haittasi junaliikennettä ja tasoristeyksen käyttöä, sillä läheisen tasoristeyksen puomit jäivät ala-asentoon siksi aikaa, kun juna oli pysähdyksissä risteyksen lähellä. Poliisi ohjasi risteyksen liikennettä siihen asti, että paikalle saatiin toinen veturi hinamaan juna pois paikalta.

Tuleen syttyneen vetyrin vaunuissa lastina oli kalkkikiveä matkalla Talvivaaran kaivokselle. Palo ei levinnyt veturin moottoritilasta muualle eikä lasti ollut paloherkkää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yksi henkilö on loukkaantunut vakavasti kilpaveneen ja huviveneen törmäyksessä Hangon edustalla – pelastustöihin hälytettiin kaksi helikopteria, Poker Run -veneilytapahtuma keskeytettiin

Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.