Tehy: Hoitajapula pahenee kesäajaksi

Pula koulutetusta hoitohenkilökunnasta pahenee Suomessa tämän kesän ajaksi. Asia ilmenee sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn selvityksestä.

- Vastausten mukaan pula hoitohenkilökunnasta on tänä kesänä pahempi kuin lääkäripula, kertoo työvoimapoliittinen asiamies Nina Hahtela.

Työvoiman saatavuutta heikentävät osaltaan muutokset, joissa perusterveydenhuolto on yhdistetty erikoissairaanhoitoon tai sosiaali- ja terveystoimeen.

- Jos vielä huonosti tehdyt organisaatiomuutokset vähentävät työpaikkojen vetovoimaisuutta, uhkaa palveluita supistaminen, Hahtela varoittaa.

Kesällä palveluitaan supistaa kyselyyn vastanneista sosiaali- ja terveydenhoidon yksiköistä useampi kuin neljä viidestä. Toissa kesänä vastaava luku oli lähes kymmeneksen pienempi, 75 prosenttia.

- Tehyn näkemyksen mukaan on luonnollista, että kiireetöntä hoitoa supistetaan loma-aikana. Sen sijaan ihmetyttää, jos supistuksia tehdään erityissairaanhoidon psykiatriassa, sillä psykiatrian potilaita on hoidettava ympäri vuoden.

Tehy selvitti hoitoalan kesätilannetta kyselyllä, johon vastasi 126 pääluottamusmiestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.