Tehy ja SuPer keskeyttävät vuoronvaihtokiellot

Terveydenhuollon ammattiliitot Tehy ja SuPer ovat keskeyttäneet irtisanomiskiistan takia aloittamansa vuoronvaihtokiellot perjantaina löytyneen kompromissin takia.

– Katsomme, että hallituksen ratkaisuesityksen kokonaisuus ja toimintamalli varsinaisen lakimuutoksen perustelujen osalta vaikuttaa nyt siltä, että työtaistelutoimet voidaan keskeyttää, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

– Sopimalla saadaan parempaa kuin riitelemällä – hyvä että tämä vihdoin todettiin, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo.

Liitot vastustivat hallituksen aikeita helpottaa työntekijöiden irtisanomista, mutta tyytyivät perjantaina löytyneeseen kompromissiin.

Perjantaisessa ehdotuksessa irtisanomisen asiallisuutta ja painavuutta arvioitaessa tulisi ottaa huomioon työnantajan palveluksessa olevien työntekijöiden määrä. Ero kiistaa aiheuttaneeseen suunnitelmaan on siinä, että uudessa ehdotuksessa ei ole määritelty sitä, että uudet säännöt koskisivat enintään kymmenen henkeä työllistäviä yrityksiä.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus jatkaa irtisanomislain muutosesityksen valmistelua. Sen aikana kuullaan myös työmarkkinajärjestöjä. Hallitus antaa esityksensä lakimuutoksesta eduskunnalle marraskuun alkupuolella.

Aikaisemmin myös muut liitot ovat keskeyttäneet työtaistelutoimiaan.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hallituksen on yhä syytä pyrkiä tavoitteeseensa

Orpo pitää irtisanomiskiistaa "isossa kuvassa" ratkaistuna

Sipilä tyytyväinen työmarkkinoiden "välirauhaan"

Lainsäädännön arviointineuvosto pitää irtisanomisesitystä puutteellisena