Tehyn valtuutetuista vajaa puolet uusia - puheenjohtajaehdokkaat ääniharavien joukossa

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn vaaleissa valittiin liiton valtuuston 83 edustajaa, joista lähes puolet eli 39 on uusia. Äänioikeutettuja olivat Tehyn ammattiosastojen jäsenet. Ehdokkaita oli 547. Äänestysprosentti jäi 25,5:een.

Valituista naisia on 62 ja miehiä 21.

Uusien edustajien suuri määrä johtuu siitä, että Tehyn valtuusto kasvatettiin 63 valtuutetusta 83 valtuutettuun vuoden 2013 sääntömuutoksen mukaisesti. Sääntömuutoksella liittokokous lopetettiin ja ylintä päätösvaltaa järjestössä käyttää valtuusto.

Uuden valtuuston ensimmäisenä tehtävänä on valita Tehylle uusi puheenjohtaja järjestäytymiskokouksessa marraskuun puolivälissä.

Ääniharavien joukossa olivat kaikki Tehyn puheenjohtajaehdokkaat. Eniten ääniä, 728, sai puheenjohtajaehdokkaana oleva porvoolainen kätilö ja Kätilöliiton puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. Muista puheenjohtajaehdokkaista Marjut McLean keräsi toiseksi eniten ääniä (507), Pipsa Allén kolmanneksi eniten (466), Anna-Leena Brax (286) viidenneksi eniten ja Kati Jetsu seitsemänneksi eniten (282).

Äänestysaika vaaleissa oli 11.-28. syyskuuta, ja vaalipiirinä oli koko maa. Vaaleissa enemmistö, 61,5 prosenttia, äänesti sähköisesti ja loput kirjeäänestyksellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Oikaisu

Viestintäpäällikkö kielsi toimittajia kysymästä Sanna Marinilta al-Holista ennen huippukokousta – pääministeri toivoi Brysselissä, että EU-maat pääsisivät tänään sopuun ilmastotavoitteesta

Arhinmäki torjuu poliittisen päätöksen al-Holista: "Hallitus ei voi päättää, koska lainsäädäntöä kunnioitetaan ja koska ei"

Keskustan Lohi saanut paljon palautetta: "Lapsia voidaan auttaa"

Haavisto edelleen vähäsanainen al-Holista – briiffasi keskustan eduskuntaryhmää

Hälytysajossa ollut poliisi kolaroi risteyksessä – syyllistyi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen mutta ei saanut rangaistusta

Erityisasiantuntijoiden oleskelulupahakemusten ruuhka purettu – automaatiosta odotetaan lisävauhtia käsittelyyn

Asiakkaan tulisi pystyä vaihtamaan lääkkeensä apteekissa edullisempaan vaihtoehtoon, mutta todellisuudessa se ei aina onnistu

Poliisi: Karjaalla haavoittunut mies saattoi ampua itse itseään

STTK:n Palola: Työmarkkinakiistojen sovittelujärjestelmä voisi kaivata uudistusta –  "Vahvasti yhteen henkilöön keskittyvä järjestelmä ei välttämättä toimi enää"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.