Tehyn valtuutetuista vajaa puolet uusia - puheenjohtajaehdokkaat ääniharavien joukossa

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn vaaleissa valittiin liiton valtuuston 83 edustajaa, joista lähes puolet eli 39 on uusia. Äänioikeutettuja olivat Tehyn ammattiosastojen jäsenet. Ehdokkaita oli 547. Äänestysprosentti jäi 25,5:een.

Valituista naisia on 62 ja miehiä 21.

Uusien edustajien suuri määrä johtuu siitä, että Tehyn valtuusto kasvatettiin 63 valtuutetusta 83 valtuutettuun vuoden 2013 sääntömuutoksen mukaisesti. Sääntömuutoksella liittokokous lopetettiin ja ylintä päätösvaltaa järjestössä käyttää valtuusto.

Uuden valtuuston ensimmäisenä tehtävänä on valita Tehylle uusi puheenjohtaja järjestäytymiskokouksessa marraskuun puolivälissä.

Ääniharavien joukossa olivat kaikki Tehyn puheenjohtajaehdokkaat. Eniten ääniä, 728, sai puheenjohtajaehdokkaana oleva porvoolainen kätilö ja Kätilöliiton puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. Muista puheenjohtajaehdokkaista Marjut McLean keräsi toiseksi eniten ääniä (507), Pipsa Allén kolmanneksi eniten (466), Anna-Leena Brax (286) viidenneksi eniten ja Kati Jetsu seitsemänneksi eniten (282).

Äänestysaika vaaleissa oli 11.-28. syyskuuta, ja vaalipiirinä oli koko maa. Vaaleissa enemmistö, 61,5 prosenttia, äänesti sähköisesti ja loput kirjeäänestyksellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.