Teknologiateollisuuden Helle: Teollisuusliiton kiky-irtisanomiset tulivat ikävänä yllätyksenä, loukkaa neuvottelukulttuuria

Teollisuusliiton ilmoitus kiky-irtisanomisista tuli työnantajaliitto Teknologiateollisuudelle ikävänä yllätyksenä. Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle sanoo tiedotteessa, että ilmoituksen ajankohta loukkaa neuvottelukulttuuria.

Helteen mukaan Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuus ovat sopineet, että vasta ensi vuonna työehtosopimusneuvottelujen yhteydessä käydään varsinaiset neuvottelut siitä, millaisia kilpailukykyä ja työllisyyttä edistäviä toimia työehtosopimuksiin jatkossa sisältyy.

Osapuolet arvioivat Helteen mukaan tulevana talvena työajan pidentämisen vaikutuksia alan yritysten kilpailukykyyn ja työllisyyteen ja tekevät johtopäätökset sen perusteella.

Teknologiateollisuus toivoo edelleen irtisanomiskiistaan pikaista ratkaisua.

– Tilanne työmarkkinoilla on kestämätön. Ylityökiellot ja lakot ovat aiheuttaneet ja aiheuttavat suuria menetyksiä, ja pitkittynyt kiista heikentää jo työmarkkinasuhteita, sanoo Helle tiedotteessa.

Toimihenkilöliitto ERTO julisti vuoronvaihtokiellon yksityiselle sosiaali- ja terveyspalvelualalle

Teollisuusliitto irtisanoo kiky-sopimuksen työajan pidennykset viidellä sopimusalalla – aloilla työskentelee reilut 100 000 työntekijää