Teollisuusliitto edelleen valmis tarvittaessa myös voimatoimiin irtisanomislakikiistassa

SAK:n keskeisiin liittoihin kuuluva Teollisuusliitto on edelleen valmis tarvittaessa myös voimatoimiin irtisanomislakikiistassa.

Teollisuusliitto edellyttää, että irtisanomislain jatkovalmisteluja tehdään kolmikantaisesti. Liiton hallitus käsitteli asiaa ylimääräisessä kokouksessaan tiistaina. Liitto päätti pidättäytyä toistaiseksi poliittisista mielenilmauksista. Liiton mukaan näin menetellään siihen saakka, kunnes selviää, minkälaiseksi kyseinen laki ja sen perustelut muodostuvat.

– Mikäli SAK:ssa ja sen jäsenliitoissa todetaan, että kolmikantaista valmistelua ei aidosti synny, tai että lain perustelut mahdollistavat irtisanomissuojan heikentämisen, Teollisuusliitto voi jatkaa poliittisia mielenilmauksia, puheenjohtaja Riku Aalto sanoo tiedotteessa.

Aineksia irtisanomislakikiistan tyyntymiseen alkoi viime viikolla löytyä. Ratkaisuehdotus sai palkansaajakeskusjärjestöiltä perjantaina eri äänenpainoin ainakin haaleanvihreää valoa. Sitä ryyditettiin tiukoilla vaateilla kolmikantavalmistelusta, joten jatko-osia sopassa voi olla vielä luvassa. Hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kolmikantaneuvottelut asiasta alkavat keskiviikkona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.