Terveysjätti keskeytti yhteistyön Brother Christmasin kanssa

Mehiläinen on keskeyttänyt yhteistyönsä hyväntekeväisyysyhdistys Brother Christmasin kanssa. Mehiläisen konsernin markkinointi- ja viestintäjohtaja Ove Uljas kertoi tiistaina STT:lle, että päätökseen johtivat epäilyt Brother Christmasin eli Ari Koposen eettisesti arveluttavasta kielenkäytöstä.

– Mehiläisellä on nollatoleranssi rasismia ja muita loukkaavia ilmaisuja kohtaan, Uljas korosti.

Mehiläisellä ei ole ollut Uljaan mukaan minkäänlaista yhteistyösopimusta Brother Christmasin kanssa. Yhteistyö on hänen mukaansa rajoittunut siihen, että Mehiläinen on muutamassa tapauksessa korvannut kuluja, jotta sairaat lapset ovat päässeet lääkärin vastaanotolle.

– Jos julki tulleet tiedot kielenkäytöstä pitävät paikkansa, Mehiläisellä ei ole vastedes edellytyksiä yhteistyöhön Brother Christmasin kanssa, Uljas lisäsi.

Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina, että HS:n näkemissä viesteissä Koponen puhuu tummaihoisista ihmisistä rasistisella tavalla ja huorittelee naista. Tiistaina Koponen myönsi MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä, että hän oli käyttänyt voimakkaita ilmaisuja tummaihoisesta ja vammaisen lapsen äidistä.

Brother Christmasia on epäilty myös rahankäyttöön liittyvistä epäselvyyksistä. Helsingin Sanomat kertoi viikonvaihteessa, että epäselvyyksiä olisi ollut esimerkiksi kerättyjen avustussummien määrässä ja kohdentumisessa. Brother Christmas on luvannut julkistaa tilikirjansa todistaakseen väitteet rahankäytön epäselvyyksistä vääriksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisihallitukselta ei toimenpiteitä Brother Christmasin rahankeräykseen liittyen

Brother Christmasin Koponen: Tilitapahtumiin liittyvät henkilöt kirjattu, vaikkei kuittia aina olisi

Brother Christmas kiistää Helsingin Sanomien väitteet

HS: Lähes miljoona euroa hyväntekeväisyyteen keränneen Brother Christmasin rahankäytössä epäselvyyksiä