Terveyspalvelujen hintoja voi nyt vertailla - katso, mikä oli halvin

Kelan korvaamien yksityisten terveyspalvelujen hintoja voi nyt vertailla verkossa myös lääkäriasemittain.

Kuopiossa yleislääkärin vastaanottokäyntien vertailussa halvin oli kuopiolainen Lääkäriasema Cantti Oy. Cantissa 20 minuutin vastaanottokäynnin mediaanihinta oli 43 euroa. Lääkäriasema Cantin työterveys- ja yleislääkäri Riitta Anttila arvioi edullisten hintojen johtuvat muun muassa siitä, että lääkäriaseman kulurakenne on pyritty pitämään kevyenä.

– Lääkäriasema Cantti on yritys, jossa myös omistajat työskentelevät tiiviisti. Näin ollen voiton tavoittelu jää maltilliseksi muun muassa kevyen hallinnon ansiosta.

Kuopion kallein oli yleislääkärikäyntien hintavertailussa Lääkärikeskus Lupaus, jossa vastaanottokäynnin mediaanihinta oli 65 euroa. Kuopion toiseksi kallein oli Mehiläinen, jossa yleislääkärin vastaanottokäynti maksoi keskimäärin 58,9 euroa.

Hoitopaikanvalinta.fi-sivustolla hintatiedot ovat nähtävillä lääkäriasemittain listattuina. Kela on julkaissut kuntalaisten maksamien yksityisten terveyspalvelujen keskihintoja alueittain jo vuodesta 2012, mutta nyt voi vertailla myös paikkakunnan eri palveluntuottajia.

Uudessa aineistossa on mediaanitieto terveyspalvelun hinnasta ajanjaksolla 1.7–31.12.2015.

Kuopiossa yleislääkärin vastaanottokäynnin keskihinnat liikkuivat 43–65 euron välillä. Helsingissä vastaava hintahaarukka on 34–80 euroa.

Varkaudesta ja Pieksämäeltä palvelu löytää kummastakin vain kahden ja Iisalmesta ja Siilinjärveltä yhden yrityksen hintatiedot.