Teuvo Hakkaraiselle huomautus - "Suomessa ei ole sananvapautta"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on yksimielisesti päättänyt antaa huomautuksen kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle sakkotuomioon johtaneen Facebook-kirjoituksen takia. Ryhmä painottaa, että edustajien täytyy olla tarkkoja kirjoituksissaan.

Hakkarainen toteaa tiedotteessa hyväksyvänsä huomautuksen. Hän kertoo ryhmäkokouksessa pahoitelleensa tapahtunutta ryhmälle.

- Huomautus tuli ja sillä sipuli, Hakkarainen toteaa.

Hän tyytyy saamaansa huomautukseen.

-  Suomessa ei ole sananvapautta, tuomioni on siitä osoitus.

Hän sanoo tarkastelevansa kirjoittelunsa sanamuotoja tästä lähtien vähän tarkemmin, mutta ei muuta mielipiteitään. Hänen mukaansa eduskuntaryhmä ei kehottanut häntä muuttamaan kirjoittelutyyliään, vaan olemaan tarkempi, etteivät asiat mene tietyn rajan yli.

– Jos olisin kirjoittanut siihen, että "melkein kaikki muslimit", niin silloin ei olisi tullut mitään.

Hakkarainen kirjoitti heinäkuussa Facebookiin, että "Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja". Hän sai tammikuussa sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hakkarainen ei valittanut tuomiosta.

Hakkaraisen mielestä muslimit ja kaikki muutkin vähemmistöt ovat Suomessa erityisasemassa ja polkevat valtaväestöä maahan.

– Jos olisin samassa tilanteessa arvostellut kristittyjä tai haukkunut Jeesusta, ei kukaan olisi nostanut syytettä, mutta jos arvostelen muslimeja heidän pahoista teoistaan, niin minua syytetään varmasti ja tuomio tulee ja lappu käteen.

Hakkaraisen mielestä lakia pitää muuttaa. Hän ei kuitenkaan kerro, aikooko itse tehdä asiassa aloitteen.

– Katsotaan nyt, tulevaisuus näyttää sen asian.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.