Thors: Kehitysmaiden nuorille stipendejä Suomesta

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) haluaisi Suomen tarjoavan kehitysmaiden nuorille opiskelustipendejä ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoja varten. Nämä stipendit maksettaisiin Suomen kehitysavusta. Helsingissä puhunut Thors sanoi, että koulutuksen antaminen kehitysmaiden nuorille olisi erinomainen tapa edistää hyvää hallintotapaa.

Thorsin mukaan kehitysmaissa tarvitaan lisää ammattikoulutusta. Suomeen tulleissa pakolaisissa olisi hänen mielestään potentiaalia myös heidän lähtömailleen, kun opiskelijat matkustaisivat takaisin kotimaihinsa takataskussaan koulutus ja muutaman vuoden työkokemus tai työharjoittelu.

Vihreiden puheenjohtaja ja tuleva työministeri Anni Sinnemäki puolestaan vaatii, että siirtolaisilla on oltava oikeus samaan palkkaan ja samoihin työehtoihin kuin muillakin. Hän korosti vihreiden vaalitilaisuudessa Helsingissä kaikkien työntekijöiden oikeuksien takaamista.

Sinnemäen mukaan on kaikkien työntekijöiden etu, että vähemmistöryhmien oikeuksia ei poljeta. Taantuman aikana on tärkeää huolehtia työntekijöiden oikeuksista kaikkialla Euroopassa, hän sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.