Tiedätkö, miksi farkuissa on pikkutasku?

Oletko miettinyt, miksi farkuissasi on pikkuruinen tasku? Entä miksi ihmeessä farkkuihin on laitettu metalliniittejä?

Levi Strauss & Co valmisti maailman ensimmäiset siniset farkut vuonna 1873. Farkut tarkoitettiin alunperin miesten työhousuiksi, mutta myöhemmin niistä tuli vaate jokaisen vaatekaappiin.

Levi Strauss & Co kertoo verkkosivuillaan, että ensimmäisissä sen valmistamissa farkuissa oli yhteensä neljä taskua. Takana oli vain yksi tasku, edessä kaksi isoa taskua ja yksi pieni tasku.

Leviksen mukaan pikkutaskun tehtävä oli alun perin olla paikka taskukellolle. Nyt kun aika on ajanut taskukellojen ohi, on pienestä taskusta tullut esimerkiksi kolikoiden säilytyspaikka.

Entä sitten farkkujen niitit? Nekin ovat olleet farkuissa alusta asti.

Niittien tarkoitus on vahvistaa varsinkin farkkujen taskuja, jotta housut kestävät paremmin käytössä.

Lähteet:

Levi Strauss & Co 1

Levi Strauss & Co 2

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uutissuomalainen: Vanhustenhoidosta Valviralle tehdyt kantelut ja epäkohtailmoitukset lisääntyivät merkittävästi viime vuonna

MT: Enemmistö suomalaisista kannattaa kahden presidenttikauden rajoitusta, mutta yli neljäsosa haluaa Niinistön jatkoon poikkeuslailla

"Tilanne on edelleen päällä" – korjausliikkeet vanhustenhoidossa eivät ole olleet riittäviä

Ilmoitukset vanhustenhoidon puutteista moninkertaistuivat viime vuonna Valvirassa – "Ensisijaisesti asiakkaan tulisi tehdä muistutus hoivakodin johtajalle"

Kevättulvat muuttuivat hankalasti ennustettaviksi talvitulviksi

Vesihuollon myynti houkuttaa talousvaikeuksien keskellä Ähtärissä – pienten kuntien vesihuoltolaitokset tuskin kuitenkaan kiinnostavat sijoittajia

Uutisanalyysi: Oppivelvollisuus laajenee, mutta kuka ottaa kopin opintonsa keskeyttävästä nuoresta?

Sahojen ja vaneritehtaiden lakko päättyy – "Osapuolten näkemykset olivat alkumetreistä saakka todella, todella kaukana toisistaan"

Saimaannorpille kolattiin noin 150 apukinosta huonosta lumitilanteesta huolimatta – "Rannat ovat paljaat, ja keväinen laine lyö rantaan", kuvailee WWF:n aluevastaava tilannetta Etelä-Saimaalla

Ongelmat Nordean tileissä poistuneet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.