Tietotekniikan palvelualoilla alkoi lakko

Tietotekniikan palvelualoilla toimivissa yrityksissä alkoi tänään aamukuudelta lakko. Asia ratkesi, kun Teknologiateollisuus myöhään eilen illalla hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen.

Akavalaiset ylemmät toimihenkilöt järjestävät kahden päivän mittaisia lakkoja suurimmissa yrityksissä kuten Tieto-konserni, IBM, Logica ja Fujitsu. Mikäli sopuun ei päästä, lakko laajenee viikon kuluttua.

Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden viime tiistaina alkanut lakko sen sijaan päättyi, kun molemmat osapuolet eilisiltana hyväksyivät eilisiltana valtakunnansovittelija Esa Longan sovintoesityksen. Jos sopua ei olisi saatu aikaan, metalliteollisuuden isoja yrityksiä koskenut lakko olisi tänään huomattavasti laajentunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

SAK:n jättävä Matti Huutola kaipaa tupoja ja konsensusta takaisin – "Suomi ei pärjää kuin sopimalla – selkävoittoja ei kannata hakea"

Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia

Päätös pakkokaranteenista pitää tehdä jokaisen ihmisen osalta erikseen, sanoo julkisoikeuden apulaisprofessori

Helsingin merialueelta kerrottiin löytyneen ihmisruumiin osia – osoittautuivat karhun käpäliksi

Teollisuuden vientiongelmiin vastataan sähköveron alennuksella VM:n budjettiehdotuksessa

Kaksi ulkomaalaista miestä sai suomalaiset henkilötunnukset väärillä nimillä – osallistuivat nettipetoksilla vietyjen rahojen piilottamiseen

Miestä epäillään taposta leirintäalueella Puumalassa – ruumis löytyi viime kesänä

"Meteorologi ei lupaa mitään" – Tauko lähetyksessä voi olla merkki siitä, että meteorologi kertaa kaikille tuttua rimpsua

Myös Marin pitää riskialueille tietoisesti matkustaneiden korvauksia epäoikeudenmukaisina – yksityistä sektoriakin voidaan käyttää testauksen nostamisessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.