Tietragedioita keskiviikon ja torstain aikana – kesän liikennekuolemat kuitenkin viime vuoden tasolla

Keskiviikkoillan ja torstain vastaisen yön aikana Suomen teillä kuoli ainakin neljä ihmistä.

Länsi-Uudenmaalla Karkkilassa yksi ihminen kuoli, kun hänen ajamansa henkilöauto ajautui vastaantulevan kaistalle ja osui elintarvikkeita kuljettavaan rekkaan. Henkilöauto syttyi törmäyksessä palamaan. Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan onnettomuuspaikalle saapuneen yhdistelmäajoneuvon kuljettaja sammutti palon käsisammuttimella.

Satakunnassa Kokemäellä kaksi ihmistä kuoli moottoripyörän ja polkupyörän kolarissa. Onnettomuus tapahtui risteysalueella lähellä Kokemäen keskustaa. Risteyksessä ei päivystävän palomestarin mukaan ollut poikkeuksellisia näköesteitä, vaan alueella on pidempi suora ennen risteystä.

Lahdessa keski-ikäinen mies kuoli moottoripyöräonnettomuudessa. Poliisin mukaan mies oli menettänyt moottoripyöränsä hallinnan ja törmännyt valaisinpylvääseen.

Korona-aikana ei yhtään liikennekuolemaa

STT selvitti, miten kuluvan vuoden ja kesän liikennekuolemat vertautuvat vuoden takaiseen.

Koko vuoden tieliikennekuolemien osalta alkuvuosi oli huonompi, sillä tammi–maaliskuun aikana kuolemia oli enemmän kuin vuonna 2019, kertoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen.

–  Huhtikuun puolivälissä tämä kuitenkin taittui, ja siinä oli kahden viikon väli, kun ei ollut yhtään liikennekuolemaa. Taustalla on korona-aika.  Tällä hetkellä luvut ovat hyvin samanlaiset kuin mitä oli viime vuonna ennakkotiedoissa, Valtonen selvittää.

Korona-aika vaikutti Valtosen mukaan merkittävästi esimerkiksi työmatkaliikenteen määrään, kun ihmiset vähensivät liikkumistaan.

Valtosen mukaan myös kesällä järjestettävien tapahtumien väheneminen vaikuttaa tiellä liikkujien määrään. Kesällä ei ehkä nähdä niin paljon liikennettä kuin viime vuonna. Toisaalta hyvät sääolosuhteet saattavat lisätä esimerkiksi moottoripyörien ja polkupyörin osuuksia teillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Traktori lähti ilman kuljettajaa liikkeelle ja meni pihan poikki metsään – moottorin sammuttamiseen tarvittiin savusukeltaja

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Rahtikonttiin Espoossa pyrkinyt naamioitunut joukko havitteli poliisin mukaan yli 170 kilon kokaiinilastia – aine jopa 100-prosenttista ja arvo 25 miljoonaa

Turkuun Skopjesta saapuneet matkustajat joutuvat karanteeniin sakkojen tai jopa kolmen kuukauden vankeuden uhalla – karanteenissa pysyttelyä valvotaan puhelinsoitoin

Kaustisen mönkijäturmaa tutkitaan kuolemantuottamuksena – poliisin tietojen mukaan tie oli suljettu kettingillä vain joitakin päiviä ennen turmaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.