Tiistaina uhannut lentolakko on peruuntunut

Lentoliikenteen palveluja tiistaina uhannut lakko on peruuntunut. Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi asiasta Twitterissä sunnuntai-iltana. Työriidan sovittelua jatketaan maanantaina, ja osapuolet kokoontuvat heti aamusta.

Helle on luonnehtinut Ilmailualan Unionin (IAU) ja työnantajapuolta edustavan Paltan neuvotteluja poikkeuksellisen vaikeiksi ja tilannetta vakavaksi.

Ilmailualan Unionin puheenjohtajan Juhani Haapasaaren mukaan lakon perumisella haluttiin jättää maanantaiselle sovittelulle tilaa.

Hän sanoo, että liiton tarkoituksena ei ole aiheuttaa lentojen peruuttamisia, vaan saada tilanne ratkaistua. Tämä vaatii puheenjohtajan mukaan tasapainottelua, sillä ilman painetta työriitaa ei saada ratkaistua.

– Varmaan osapuolet ovat tietoisia siitä, mihin tämä työriita voi johtaa kun se ei ratkea.

Valtakunnansovittelijan mukaan neuvottelut ovat olleet pitkään aika lailla lukossa.

– Ei se (lakon peruminen) sovittelua ainakaan haittaa. Kun jatketaan, niin on käytännössä nähtävissä, ovatko asiat menossa parempaan suuntaan, Helle kertoi STT:lle.

Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto kertoi STT:lle sunnuntaina, että itse tilanne on ennallaan eivätkä osapuolet ole olleet yhteydessä edellisen sovittelukerran jälkeen.

– Ainoa uusi tapahtuma on IAU:n esittämä lakon perumispyyntö, mihin suostuimme. Pidämme sitä tervetulleena, mutta on vaikeaa vielä arvioida, miten se vaikuttaa sovitteluun.

Lentoliikenteen palveluja tiistaina uhannut lakko on peruuntunut, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle. Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

 

Finnair yrittää lentää normaalisti

 

Finnair kertoo, että sen tavoite on lentää normaalisti tiistaina, nyt kun lakko on peruutettu. Finnairin mukaan on kuitenkin mahdollista, että muutamia kotimaan lentoja perutaan, koska niiden perumisvalmistelut oli aloitettu jo viikonlopun aikana.

Jos lentoja perutaan, Finnair kertoo niistä asiakkaille ja yrittää järjestää vaihtoehtoisen lennon.

 

Uusimmat

Kotimaa

Kimmo Elomaa tuomittiin ehdolliseen törkeästä talousrikoksesta – "Syyllisyydestä ei pienintäkään epäilystä"

Brexit saattoi tuoda EU-myönteisen vireen vaalikeskusteluun, pohtii tutkija

Kaupunkikeskustojen elinvoima heikkeni – kivijalkakauppaa haastavat netti ja ostoskeskukset

Turun arvokuljetusryöstön yritys uudelleen aktiiviseen tutkintaan – poliisia kohti konetuliaseella ampuneet ryöstäjät onnistuivat pakenemaan vuonna 2002

Poliisi pyysi havaintoja kadonneesta naisesta – etsitty nainen löytyi pian huhuilun jälkeen

Rinne arvioi hallitusneuvotteluissa kaiken olevan valmista ehkä viikon kuluttua viikonloppuna – tänään puurtavat puheenjohtajat sekä talous- ja veroryhmät

Yle: Mykkäsen mukaan Isis-leirin naiset pidätetään, jos he palaavat Suomeen

Kansanedustaja Ritva Elomaa kiisti poliisille tienneensä mitään ghanalaistilin rahoista – talousrikoksesta syytetyn Kimmo Elomaan mukaan tililtä nostetut 150 000 euroa ovat vaimon kehonrakennuspalkintoja

Kommentti: Sote-sopu liimaa keskustaa Säätytalon lattiaan aiempaa lujemmin

Lännen Media: Perheenyhdistämiset kääntyneet laskuun korkeiden tulorajojen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.