Tiistaina uhannut lentolakko on peruuntunut

Lentoliikenteen palveluja tiistaina uhannut lakko on peruuntunut. Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi asiasta Twitterissä sunnuntai-iltana. Työriidan sovittelua jatketaan maanantaina, ja osapuolet kokoontuvat heti aamusta.

Helle on luonnehtinut Ilmailualan Unionin (IAU) ja työnantajapuolta edustavan Paltan neuvotteluja poikkeuksellisen vaikeiksi ja tilannetta vakavaksi.

Ilmailualan Unionin puheenjohtajan Juhani Haapasaaren mukaan lakon perumisella haluttiin jättää maanantaiselle sovittelulle tilaa.

Hän sanoo, että liiton tarkoituksena ei ole aiheuttaa lentojen peruuttamisia, vaan saada tilanne ratkaistua. Tämä vaatii puheenjohtajan mukaan tasapainottelua, sillä ilman painetta työriitaa ei saada ratkaistua.

– Varmaan osapuolet ovat tietoisia siitä, mihin tämä työriita voi johtaa kun se ei ratkea.

Valtakunnansovittelijan mukaan neuvottelut ovat olleet pitkään aika lailla lukossa.

– Ei se (lakon peruminen) sovittelua ainakaan haittaa. Kun jatketaan, niin on käytännössä nähtävissä, ovatko asiat menossa parempaan suuntaan, Helle kertoi STT:lle.

Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto kertoi STT:lle sunnuntaina, että itse tilanne on ennallaan eivätkä osapuolet ole olleet yhteydessä edellisen sovittelukerran jälkeen.

– Ainoa uusi tapahtuma on IAU:n esittämä lakon perumispyyntö, mihin suostuimme. Pidämme sitä tervetulleena, mutta on vaikeaa vielä arvioida, miten se vaikuttaa sovitteluun.

Lentoliikenteen palveluja tiistaina uhannut lakko on peruuntunut, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle. Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

 

Finnair yrittää lentää normaalisti

 

Finnair kertoo, että sen tavoite on lentää normaalisti tiistaina, nyt kun lakko on peruutettu. Finnairin mukaan on kuitenkin mahdollista, että muutamia kotimaan lentoja perutaan, koska niiden perumisvalmistelut oli aloitettu jo viikonlopun aikana.

Jos lentoja perutaan, Finnair kertoo niistä asiakkaille ja yrittää järjestää vaihtoehtoisen lennon.