Tilausjärjestelmä sekosi: kauppaan pamahti 12 600 leikkelepakkausta

Lapinlahden S-Marketissa eletään kuumia leikkeleaikoja. Tilausjärjestelmän sekoamisen takia kauppa sai kerralla monen viikon satsin leikkeleitä.

– Normaalisti leikkeleiden toimituspäivä on kaksi kertaa viikossa. Nyt tilaussysteemi oli kartuttanut tilauksia niin, että kerralla tuli 14 lavallista leikkeleitä. Kun jotakin leikkelettä piti tulla 100 pakettia, tuli 400, naurahtaa kaupan ruokamestari Eija Rautaparta.

Kun yhdessä lavallisessa on 25 laatikkoa ja kussakin laatikossa on keskimäärin 36 pakettia, leikkelepakkauksia pamahti tulla kerralla noin 12 600. Kymmenen tuhannen asukkaan paikkakunnalla paketteja riittäisi jokaiselle asukkaalle ja joku saisi enemmänkin.

– Joulun jälkeen leikkeleiden menekki on muutenkin hiljaisempaa, niin kyllä piti alkaa äkkiä miettiä, miten nämä saadaan liikkeelle.

Konsti on seuraava: leikkeleitä myydään nyt melkein tukkuhintaan. Kauppa laittoi myös Facebookiin arvonnan leikkeleistä.

– Kyllä on alkanut vilinä käydä hyllyllä ja koko ajan saa olla täyttämässä. Päiväystähän leikkeleissä on viikkoja, joten ei tässä mitään hätää ole.

Rautaparta kertoo, että tilausjärjestelmä ei ole aiemmin tehnyt vastaavia yllätystemppuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.