Todistaja: Auerin lapsen ensimmäinen kertomus luotettavin

Anneli Auerin vanhimman lapsen heti henkirikoksen jälkeen antama selostus tapahtumista on psykologian tohtorin Katarina Finnilän mukaan lapsen kuulemisista luotettavin. Puolustuksen kutsuma asiantuntija arvioi, että lapselle esitettiin alusta asti runsaasti johdattelevia kysymyksiä. Ne ovat voineet vaikuttaa myöhemmin lapsen kuvauksiin yön tapahtumista. Finnilän mukaan esimerkiksi syksyn 2009 kuulemisessa jopa 60 prosenttia kysymyksistä oli johdattelevia, mikä on poikkeuksellisen paljon.

Syyttäjä Kalle Kulmala kävi oikeudessa läpi Finnilän lausunnoissa mielestään olevia ristiriitaisuuksia. Ne liittyivät esimerkiksi lausuntoihin valikoituihin yksityiskohtiin sekä Auerin ja lapsen kertomusten eroavaisuuksiin.

Keskiviikon murhaoikeudenkäyntipäivä on varattu lasten oikeuspsykologiaan erikoistuneen Finnilän kuulemiseen. Osa käsittelystä käydään suljetuin ovin.

Auerin vanhin lapsi kertoi heti tuoreeltaan heränneensä surmayönä meteliin ja käyneensä kolme kertaa katsomassa, mitä asunnossa tapahtuu. Hän kertoi tuolloin myös nähneensä ulkopuolisen tekijän poistuvan asunnosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.