Toimittajan kommentti: Onnellisuus? Hyissaa miten lällyä! Kun se sähkönsiirtomaksu!

Tiedetään. Onnellisuustutkimuksen tulos on helpointa tyrkätä ällömakean lapselliseen romukoppaan, sillä eihän meillä maailman onnellisemmassa maassa ole asiat hyvin!

On niin älytön verotus, kaikki on sikakallista ja varsinkin se helekutin sähkönsiirtomaksu on pylperöstä, päättäjät ajavat vain omaa asiaansa, maahanmuuttopolitiikka on kaikkea muuta kuin näpeissä jnejnejne.

Vaikka ainakin itse olen kyllästynyt ainaiseen urputukseen joka asiasta, jotain Suomen onnellisuudesta kertoo ehkäpä juuri se, että ihmiset uskaltavat ja voivat olla kriittisiä. Meillä poliitikkoja ja suuryrityksiä voi haastaa ja sanoa sanansa sananvapauden rajoissa.

On totta, että Suomi on himputin säädelty maa, mutta voisiko siinä olla kuitenkin peruspohja sille, että kansamme on muihin verraten onnellinen, vaikka ei sitä ulkoisesti niin hehkutakaan. Kyselyssä toki kysyttiin myös tunnepuolta, eikä pelkillä yhteiskunnan tarjoamilla puitteilla olisi pitkälle pötkitty.

Ehkä joskus voisi heittää vaikka minuutiksi kitkeränkatkeran on-niin-väärin-moodin mäelle, ja iloita tästä tuloksesta ja maastamme edes hetki. Se on tietysti vaikeaa, jos on itse kokenut vääryyttä yhteiskunnan taholta. Tästä viimeisin esimerkki on varmaan kohu vanhustenhoidon tilasta. Koska asiaan ovat ottaneet kantaa – aiheestakin!– nekin, joita asia ei suoraan koske, olen ainakin minä ylpeä tästä kansasta. Kyllä meillä on halu pitää niiden puolta, jotka kokevat vääryyttä ja taistella heidän puolestaan. Kaikkialla se ei ole itsestäänselvyys.

Jokainen katsoo onnellisuutta tietysti omasta lähtökohdastaan mutta meille perustyytyväisille jöllyköille: Jos Suomi tuntuu hyvältä, sen puolesta haluaa itsekin ehkä jotain tehdä. Eikä se tarkoita mitään jatkuvaa hymypyllyssäfiilistelyä ja sambakarnevaalia, koska se ei ole meidän juttu. Meillä iloitaan eri tavalla, hiljaa ja sisällä.

ps. Verotus alas ja niinku olis jo=)

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Maailman onnellisin maa 2019 on SUOMI – Muista se, jos tänään ahdistaa tai ärsyttää

Uusimmat

Kotimaa

Ihmisten työkykyä on tuettava, jotta työllisyysaste nousisi, vaatii Työterveyslaitos

THL: Äidin lievätkin masennusoireet vaikuttavat lapsen tunne-elämään

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.