Toimittajan kommentti: Onnellisuus? Hyissaa miten lällyä! Kun se sähkönsiirtomaksu!

Tiedetään. Onnellisuustutkimuksen tulos on helpointa tyrkätä ällömakean lapselliseen romukoppaan, sillä eihän meillä maailman onnellisemmassa maassa ole asiat hyvin!

On niin älytön verotus, kaikki on sikakallista ja varsinkin se helekutin sähkönsiirtomaksu on pylperöstä, päättäjät ajavat vain omaa asiaansa, maahanmuuttopolitiikka on kaikkea muuta kuin näpeissä jnejnejne.

Vaikka ainakin itse olen kyllästynyt ainaiseen urputukseen joka asiasta, jotain Suomen onnellisuudesta kertoo ehkäpä juuri se, että ihmiset uskaltavat ja voivat olla kriittisiä. Meillä poliitikkoja ja suuryrityksiä voi haastaa ja sanoa sanansa sananvapauden rajoissa.

On totta, että Suomi on himputin säädelty maa, mutta voisiko siinä olla kuitenkin peruspohja sille, että kansamme on muihin verraten onnellinen, vaikka ei sitä ulkoisesti niin hehkutakaan. Kyselyssä toki kysyttiin myös tunnepuolta, eikä pelkillä yhteiskunnan tarjoamilla puitteilla olisi pitkälle pötkitty.

Ehkä joskus voisi heittää vaikka minuutiksi kitkeränkatkeran on-niin-väärin-moodin mäelle, ja iloita tästä tuloksesta ja maastamme edes hetki. Se on tietysti vaikeaa, jos on itse kokenut vääryyttä yhteiskunnan taholta. Tästä viimeisin esimerkki on varmaan kohu vanhustenhoidon tilasta. Koska asiaan ovat ottaneet kantaa – aiheestakin!– nekin, joita asia ei suoraan koske, olen ainakin minä ylpeä tästä kansasta. Kyllä meillä on halu pitää niiden puolta, jotka kokevat vääryyttä ja taistella heidän puolestaan. Kaikkialla se ei ole itsestäänselvyys.

Jokainen katsoo onnellisuutta tietysti omasta lähtökohdastaan mutta meille perustyytyväisille jöllyköille: Jos Suomi tuntuu hyvältä, sen puolesta haluaa itsekin ehkä jotain tehdä. Eikä se tarkoita mitään jatkuvaa hymypyllyssäfiilistelyä ja sambakarnevaalia, koska se ei ole meidän juttu. Meillä iloitaan eri tavalla, hiljaa ja sisällä.

ps. Verotus alas ja niinku olis jo=)

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Maailman onnellisin maa 2019 on SUOMI – Muista se, jos tänään ahdistaa tai ärsyttää