Toimitusjohtaja hurjasteli veneellään – veneitä ja laituri hajosivat rannalla

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi perjantaina mikkeliläisen toimitusjohtajan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 25 päiväsakkoon eli 1 075 euron sakkoon.

Mies ajoi veneellään kesällä 2013 roimaa nopeutta Leppävirrassa. Veneen aallokko rikkoi rannalla vesijetin, kaksi venettä ja betoniponttonilaiturin. Tuomitun on maksettava omistajille lähes 4 000 euroa korjauskuluja.

Miehen 22-metrinen vene painaa 35 000 kiloa, jota kuljettaa 1 675 hevosvoiman moottori. Matkanopeus on 21–24 solmua eli noin 40 kilometriä tunnissa. Leppävirrassa on 9 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Kesällä 2011 miehen veneen aallokko siirsi Saimaalla betoniponttonilaituria kolme metriä. Kesällä 2012 veneen aallokko heitteli troolaria, jonka kyydissä oli 10 ihmistä. Syyttäjä luopui kuitenkin toisesta syytteestä ja toinen hylättiin.

Toimitusjohtajan puoliso ja eräs mies olivat syytteessä ajeluista Saimaalla 2011 ja 2012. Puolison ajellessa lähes metrin aallokko vaurioitti yhtä venettä, heitti toisen telineestään ja sotki rantaveden uimakelvottomaksi. Miehen ajellessa aallokko heitteli vierasvenelaiturin veneitä.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet, koska vastuu oli kyydissä olleella toimitusjohtajalla eikä syytetyillä.

Hylätyistä ja luovutuista syytteistä kolmikko vaati valtiolta yli 70 000 euroa oikeudenkäyntikuluista.

Käräjäoikeus katsoi, että kolmikko oli teettänyt asiassa tarpeettoman laajoja selvityksiä ja määräsi korvaukseksi 12 000 euroa.