Toistuneisiin rikoksiin tuli nyt katko – Poliisi takavarikoi epäillyn rattijuopon auton

Poliisi takavarikoi poikkeuksellisesti auton rattijuopumuksista ja ajo-oikeudetta ajosta epäillyltä mieheltä Kuopiossa.

Nilsiäläinen 34-vuotias mies jäi kiinni kahdesti sunnuntaina, mutta lisäksi häntä epäillään useista liikennerikoksista tai -rikkomuksista myös aiemmilta viikoilta tämän talven aikana.

Ensin poliisipartio pysäytti miehen kuljettaman henkilöauton Kuopiossa Puijonlaaksontiellä sunnuntaiaamuna kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten. Kuljettaja oli jo entuudestaan ajokiellossa. Lisäksi hänen epäiltiin olevan nyt päihtyneenä ratissa.

Myöhemmin samana päivänä iltapäivän puolella poliisit tapasivat miehen taas ajosta. Tällä kertaa mies ajoi henkilöautolla Pajulahdessa kantatie 75:llä.

Poliisi takavarikoi miehen auton, sillä hän on lyhyen ajan sisällä jäänyt kiinni useita kertoja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lisäksi häntä on lukuisia kertoja epäilty rattijuopumuksista vuoden aikana.

Miehen epäiltiin jatkavan autoilua ajo-oikeudetta tai myös päihtyneenä, joten työvuorossa ollut komisario päätti auton takavarikoimisesta. Poliisin päätös on väliaikainen. Kun asian esitutkinta etenee, syyttäjä voi esittää auton takavarikointia valtiolle pysyvästi, ja asian ratkaisee tuomioistuin.

Miehen auto on siirretty toistaiseksi poliisin varastoon.

Nykyinen lainsäädäntö mahdollisuudesta takavarikoida liikennerikoksista epäillyn auto on ollut voimassa jo 2000-luvun alkupuolelta asti, mutta eri poliisilaitokset käyttävät menettelyä hyvin vaihtelevasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Rattijuoppojen autojen takavarikointia tehostetaan - kansanedustajien aloite puri

Auton takavarikointi puuttuu tehokkaasti rattijuopumuksiin