Tolppi: Omalle väelle tarjoilu normaalia johtamista

Savonia-ammattikorkeakoulun tilintarkastajalle puutteellisia tositteita selittämään joutunut rehtori Veli-Matti Tolppi kertoo olevansa asian suhteen rauhallinen.

–En koe toimineeni rikollisesti. Huolimaton olen ollut. Olen myös pitänyt tarjoilua omalle väelle normaalina johtamiseen kuuluvana asian, vaikka joidenkin mielestä se ei sitä näköjään ole.

Savonian yhtymävaltuuston puheenjohtaja Anssi Laine (kesk.) sanoo, että väärinkäytöksiä ei ole tämänhetkisten tietojen mukaan tapahtunut.

–Kuiteista on puuttunut henkilöitä ja tarkoituksia, mutta menot ja matkat ovat liittyneet työtehtäviin.

Joissakin tarjoilutilanteissa paikalla on ollut vain oman talon virkamiehiä.

–Eihän se edustamista silloin ole, mutta ehkä jonkinlainen tapa huomioida alaista. Onko se sitten työhyvinvointia vai mitä. Se ei kuitenkaan ole kiellettyä Savonian sääntöjen mukaan, Laine sanoo.

Talousjohtajan ja muutaman muun työntekijän kanssa oli otettu olutta ja viiniä. Onko oikein, että julkisyhteisössä palkitaan alaisia alkoholilla?

–Tuommoisena lauseena se kuulostaa todella tyhmältä. Lasi viiniä KalPan pelissä ei ole ongelmia, kohtuus pitää tietenkin olla.

Ehkä poliisille

Tarkastusmuistio pidettiin salaisena hallituksen torstaiseen käsittelyyn saakka. Puheenjohtaja Jaakko Kekoni (kok.) piti ratkaisua oikeana.

– Se perustui siihen, että asiakirjassa oli havaintoja, jotka saattoivat olla haitallisia joillekin henkilöille. Tilintarkastajan tekemä päätös oli oikein, julkisuus olisi haitanut henkilön mahdollisuutta puolustautua, Kekoni perustelee.

Raportti ei silti pysynyt täysin salassa, vaan päätyi median käyttöön.

–Hallituksen pitää harkita toiminenpiteitä, Kekoni sanoo mahdollisesta poliisitutkinnasta vuodon selvittämiseksi.

Hallituksen päätös saattaa johdon ja hallituksen luottamus valtuuston käsittelyyn saattaa ponnahtaa takaisin hallituksen pöydälle esityksessä olevien virheiden takia.

Lue lisää Tolpin selityksiä puutteellisille kuiteille lauantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.