Torille tuodaan taas betoniesteet viikonlopuksi – myös järjestyksenvalvojia hieman lisätty

Viikonloppuna Kuopiossa järjestettävät Satoa-ruokakulttuurifestivaali ja Elonkorjuujuhla ovat lisänneet hieman järjestyksenvalvontaa viime vuoteen nähden. Myös betoniesteet tuodaan jälleen torille viikonlopun ajaksi.

Elonkorjuujuhla järjestetään Kuopion torilla ja Satoa-festivaali torin ympärillä Kauppakadulla ja Puijonkadulla.

Viimeksi betoniesteitä käytettiin viime viikonloppuna Kansainvälisten suurmarkkinoiden takia. Taustalla oli perjantaina tapahtunut Turun isku. Tuolloin komisario Pekka Koistinen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoi, että esteistä oli neuvoteltu Kuopion kaupungin kanssa jo keväästä lähtien.

Itä-Suomen poliisilaitoksen lupapalveluista vastaava komisario Kimmo Kellokoski kertoo, että varautuminen viikonlopun tapahtumiin on normaalilla tasolla.

– Pääpaino valvonnassa on yksityisillä elinkeinonharjoittajilla, jotka tapahtumat järjestävät. Mitään uhkatekijöitä ei ole tiedossamme, Kellokoski sanoo.

Betoniesteillä pyritään sulkemaan kulkuväyliä. Kellokoski huomauttaa, että niitä on ollut kesällä käytössä jo ennen Turun iskua, kuten kesä-heinäkuun Viinijuhlilla. Poliisi on ohjeistanut järjestäjiä ennaltaehkäisevään turvallisuuteen.

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Tilla Martikainen kertoo, että järjestyksenvalvojia on tänä vuonna neljä koko tapahtuma-ajan.

– Aiemmin on ollut hiljaisina aikoina kuten aamuisin kaksi järjestyksenvalvojaa. Nyt neljä järjestyksenvalvojaa on paikalla kaikkina aikoina, kun tapahtuma pyörii.

Martikainen ei usko, että Turun puukkoisku vaikuttaa viikonlopun tapahtumiin.

– Ei se siltä vaikuttanut Kansainvälisillä markkinoillakaan, siellä oli todella paljon ihmisiä.

Satoa-festivaalilla on tarjolla pieniä maisteluannoksia ruokaa, jotka pyritään toteuttamaan paikallisesti. Elonkorjuujuhla koostuu iloisesta markkinatunnelmasta ja maaseudun herkkujen tarjonnasta. Molemmat tapahtumat ovat käynnissä perjantaina ja lauantaina. Lisäksi torilla on Poliisin Päivä ja Ensihoito 100 vuotta -tapahtumat.

Sunnuntaina järjestetään toripiknik, jossa on ohjelmassa muun muassa effanäytöksiä ja livemusiikkia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion tori tukittiin lähes parillakymmenellä betoniporsaalla Turun puukotusten takia – poliisi valvoo viikonlopun tehostetusti