Torin katutyöt muuttavat kulkureittejä

Kuopion kävelykeskustan uudet rakennustyöt haittaavat merkittävästi liikennettä Kuopion ydinkeskustassa. Työmaa-alue laajenee ja pirstaloituu nyt torimontun ympäriltä laajemmalle, kun katualueiden pinnoitustyöt alkoivat.

Suurin muutos on, että idästä päin tullessa Tulliportinkatu päättyy umpikujaan torinkulmalla. Linja-autot ja taksit voivat jatkaa kaupungintalon edestä, mutta henkilöautojen on käännyttävä viimeistään Vuorikadulle tai ne ajavat umpiperään, josta joutuu palaamaan takaisin.

Kääntyminen Tulliportinkadulta Puijonkadulle on katkaistu katutöiden vuoksi. Tämän takia Puijonkadulla pääsee ns. Meritan taloon eli Puijonkatu 27:ään vain Maljalahdenkadulta kaupungintalon takaa ajamalla vinosti Puijonkadun yli. Kohdalla on hyvät

Risteyksessä on varottava parkkihallista tulevaa liikennettä. Katutöiden takia muuta reittiä rakennuksen alakerran pysäköintitiloihin ei ole.

Paikalla ei ole sattunut poliisin tietoon tulleita kolareita, mutta Tulliportinkadulla on useina päivinä ollut ruuhkaa umpiperään ajavien autojen takia.

Tulliportinkatua on jo pitkään saanut ajaa kaupungintalon kohdalta vain bussilla, taksilla tai hälytysajoneuvoilla. Viimeistään nyt muiden on lopetettava tämän ajoreitin käyttö, koska bussiliikenne tukkeutuu muuten pahoin.

Meneillään olevat työt repivät katuja auki, koska Puijonkadulle torin laitaan asennetaan seitsemän istutuskaukaloa.

Tulliportinkadulle torin molempiin kulmiin puolestaan rakennetaan korotettuja risteysalueita.

Pian myös torin keskikäytävä revitään auki lämmityksen asentamisen vuoksi. Työt alkavat tämän viikon keskiviikkona.

Alueella on runsaasti muutoksia jalankulkureiteissä. Rakentajat ohjaavat kävelijöitä oikeille reiteille suojaseinillä. Pyöräily torilla ja jalkakäytävillä on edelleen kielletty.

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.