Touko Aalto Ylellä: Halla-ahon perussuomalaiset ei sovi vihreiden kanssa samaan hallitukseen

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto tuomitsee vihapuheen ja sen synnyttämien jännitteiden käyttämisen politiikan välineenä. Hän sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, että jotkut poliitikot pyrkivät käyttämään jännitteitä oman politiikkansa kantorakettina.

– Se ei ole hyväksyttävää. Tämmöisillä asioilla ei pidä leikkiä eikä tehdä omaa politiikkaa. Se on täysin vastuutonta, Aalto sanoi.

Aallon mukaan suomalaista maltin yhteiskuntaa ei vie eteenpäin se, että lähdetään jakamaan kansakuntaa, lisäämään jännitteitä ja heittämään bensaa liekkeihin. Hän sanoi vastustavansa kaikkea vihapuhetta, joka kohdistuu toisia ihmisiä ja ihmisryhmiä kohtaan.

– En hyväksy minkäänlaista väkivaltaa tässä yhteiskunnassa, en siihen yllyttämistä, en toisten ihmisten uhkaamista enkä aktiivista solvaamista ja sitä, että lietsotaan jännitteitä.

Aalto ei vastannut kristallinkirkkaasti kysymyksiin virkavallan vastustamisesta tai siitä, auttaisiko hän itse laittomasti maassa olevaa. Hänen mielestään ihmisten tilanteet ja taustat pitäisi tuntea. Virkavaltaa ei saa vastustaa väkivalloin, mutta passiiivinen vastarinta, kuten maassa istuminen on hänen mielestään hyväksyttävää.

Virkavallan aktiivinen vastustaminen on Aallon mielestä huomattavasti tulkinnanvaraisempi asia. Kansalaistottelemattomuudessa kannattaa käyttää omaa harkintaa, hän sanoi.

 

Perussuomalaiset ei sovi samaan hallitukseen

Aalto sanoi myös, että vihreät ei mahtuisi samaan hallitukseen Jussi Halla-ahon vetämän perussuomalaisten kanssa. Hänen mukaansa perussuomalaisten linjaukset perus- ja ihmisoikeuksista, maahanmuutosta, turvapaikanhakijoista ja etenkin talouskysymyksistä ovat kaukana vihreiden näkemyksistä. Hänen mielestään Halla-ahon talouspoliittinen linja on hyvin oikealla.

– Perussuomalaiset tiputan pois mahdollisista hallituskumppaneista. Kaikkien muiden kanssa voidaan asiat edellä käydä keskustelua, mutta se riippuu ihan asiakysymyksistä, Aalto sanoi.

 

Juttua päivitetty 9.9. kello 12.41.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

HS-gallup: Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen, perussuomalaiset edelleen ykkösenä

Pikkulasten vanhemmat ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin muut samanikäiset – mediasta välittyy usein hyvin raskas kuva pikkulapsiperheiden arjesta, arvioi tutkija

Kotkien piinaama valkohäntäpeura pelastui jäiltä ilmatyynyaluksen kyydissä Lappajärvellä

EU-puheenjohtajuus maksoi Suomelle lähes 80 miljoonaa – kokouksissa ei annettu perinteisiä tavaralahjoja, vaan kompensoitiin lentopäästöjä

Saimaan jää- ja lumitilanne heikoin vuosikymmeniin – toivo norppien auttamisesta elää yhä

Rafale-hävittäjän kauppamiehet Pirkkalassa: "Tämä kone lentää Ranskan taivaalla vielä 2060-luvulla."

Riippusilta romahti lumen painosta Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella

Eloranta: SAK:lla ei ole tekemistä Sähköliiton Piekkala-kantelun kanssa – "Muita kanteluita ei odotettavissa ainakaan SAK:sta"

THL: Nuorten ihmisten huumemyrkytyskuolemien määrä on moninkertaistunut muutamassa vuodessa – myrkytyksen syynä useimmiten opioidit

Taksilakiin on tulossa viilauksia, mutta taksien määrää ja matkojen hintoja ei aiota rajoittaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.