Trombi iski leirintäalueelle, useita ihmisiä loukkaantui

Neljä ihmistä on loukkaantunut iltapäivällä trombin eli voimakkaan paikallisen pyörremyrskyn kaadettua puita asuntovaunujen päälle Hietasaaren leirintäalueella Uuraisilla Keski-Suomessa.

-Lähes kaikki puut täällä ovat kaatuneet, ja asuntovaunuista suurin osa on lytyssä, kertoi leirintäaluetta hallinnoivan Hietasaari-toimikunnan puheenjohtaja Mikko Niemi puhelimitse STT:lle.

Kaatuneet puut aiheuttivat vammoja neljälle ihmiselle. Niemen tietojen mukaan kenenkään vammat eivät ole hengenvaarallisia. Keski-Suomen pelastuslaitoksen yksiköitä on paikalla, ja tapauksen vuoksi pelastuslaitos on perustanut paikalle johtokeskuksen.

Niemen mukaan pelastusyksiköt joutuivat jättämään ajoneuvonsa muutamien satojen metrien päähän alueesta, sillä ainoa paikalle vievä ajokelpoinen tie oli kaatuneiden puiden tukkima. Tietä raivattiin iltapäivällä kiireesti auki.

-Täällä moottorisaha laulaa nyt, kuvaili Niemi.

Puita kaatui myös leirintäalueen rakennusten katoille. Niemen mukaan yhtä pahaa tuhoa ei ole Hietasaaressa nähty leirintäalueen noin 30 vuotta jatkuneen toiminnan aikana.

Myrsky on aiheuttanut useita onnettomuuksia muuallakin Keski-Suomen maakunnan alueella. Pelastuslaitoksen mukaan puita on kaatuillut ja salamat ovat sytyttäneet tulipaloja. Keski-Suomen pelastuslaitos on myrskyn takia perustanut johtokeskuksen.

Rakennuspaloja on ollut ainakin Saarijärven, Muuramen ja Keuruun alueella.

Tehtäviä on ollut myös Viitasaarella ja Pihtiputaalla.

Myrsky alkoi työllistää pelastuslaitoksia kahden aikaan iltapäivällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sähköjä puuttuu monin paikoin Suomessa

Syöksyvirtaus vai trombi?