Trump Niinistölle: "Nautin seurastanne Nato-kokouksessa ja arvostan tukeanne"

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kertoi aamiaistapaamisen aluksi nauttineensa presidentti Sauli Niinistön seurasta jo Nato-huippukokouksessa viime viikolla. Hän kertoi myös arvostavansa Niinistön tukea ja sitä, että heitä on kohdeltu kauniisti Suomessa.

Presidenttien aamiaistapaaminen on päättynyt.

Niinistö kuvaa aamiaiskeskustelua Trumpin kanssa oli monipuoliseksi. Niinistön mukaan tunnin keskustelun aikana ehdittiin käydä läpi monta asiaa ja päivä jatkuu mielenkiintoisena.

Presidentti Niinistö otti Trumpin ja hänen vaimonsa Melania Trumpin vastaan virka-asunnollaan Mäntyniemessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa. Presidenttiparit kättelivät ovella, mistä he siirtyivät sisäkautta parvekkeelle.

Ennen siirtymistä takaisin sisätiloihin presidenttiparit keskustelivat hetken parvekkeella. Siitä he siirtyivät pian sisälle, missä Trump kertoi Niinistölle Naton huippukokouksesta ja kehui suomalaisten vieraanvaraisuutta.

Trumpin ja Niinistön on määrä käydä kahdenväliset keskustelut Mäntyniemessä ennen Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamista myöhemmin tänään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Orpo Trump–Putin-tapaamisesta: Maailma tarvitsee lisää kansainvälisiä sopimuksia, ei vähemmän

Putin: Venäjää vastaan liki 25 miljoonaa kyberhyökkäystä MM-kisojen aikana

Greenpeacen aktivistit kiivenneet Kallion kirkon torniin – mielenilmaus kestää iltapäivään

Trump: Välit Venäjään huonommat kuin koskaan – "Tyhmyyttä, typeryyttä ja peukaloitua noitavainoa"

Upin Aaltola: Putinin ja Trumpin tapaamisen odotusarvoja on laskettu

Suomi isännöi Trumpia ja Putinia luottavaisin mielin

Sivustot: Trumpin ja Putinin tapaamisen alustavasta ohjelmasta tarkempaa tietoa –  kahdenkeskisen tapaamisen määrä alkaa kello 13.20

USA:n presidenttipari on nyt Suomessa, katso kuvat

Kuopiolaispanimon lanseeraamalla loppuunmyydyllä Trump-Putin-oluella käsittämätön suosio: "Sitä kysellään ihan joka puolelta maailmaa"

Trump CBS-kanavalla: Odotukset matalalla Putinin tapaamisesta