Tshetsheenejä Suomeen auttaneelle ehdollista hovissa

Helsingin hovioikeus on tuominnut tshetsheenejä Suomeen auttaneen helsinkiläisyrittäjän ja kansalaisaktivistin ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mikael Storsjö sai neljä kuukautta ehdollista. Rangaistus tuli kolmesta laittoman maahantulon järjestämisestä. Hovioikeuden mukaan kyse oli yhteensä 25 henkilön laittomasta maahantulosta Turkista Suomeen vuosina 2007-2010.

Hovioikeus katsoi toisin kuin käräjäoikeus, ettei teoille ollut hyväksyttävää syytä. Lopputulokseen ei vaikuttanut se, että Suomeen tuodut ihmiset olivat pakolaisina Turkissa ja he kaikki saivat myöhemmin oleskeluluvan Suomessa.

Hovioikeus perusteli tuomiota erityisesti sillä, ettei löytynyt näyttöä siitä, että Storsjön Suomeen tuomat ihmiset olisivat olleet vaarassa Turkissa. Lisäksi Storsjöllä ei ollut oikeuden mukaan henkilökohtaista sidettä näihin ihmisiin.

Vantaan käräjäoikeus katsoi aiemmin, että Storsjö toimi inhimillisistä syistä eikä hyötynyt toiminnastaan taloudellisesti. Lisäksi käräjäoikeus piti merkityksellisenä sitä, että kaikki Storsjön Suomeen tuomat pakolaiset saivat oleskeluluvan humanitaarisista syistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tutkija: Keskiviikko jää Venäjällä historiaan - Presidentti Halosen mukaan Suomessa on syytä "nukkua yön yli"

Taloussanomat: Elisan puhelinmyyjät valehtelivat asiakkaille järjestelmällisesti

Kokkolan kuohuntaa herättäneet siniketut eivät lähde ainakaan tänä viikonloppuna Kiinaan

Valtakunnansovittelijalle poikkeuksellisen kovaa kritiikkiä – työntekijäleiristä väläytellään jo toiveita sovittelijan vaihtamisesta

Presidentti Halonen peräsi Ylellä ratkaisua al-Holin naisten ja lasten tilanteeseen

IS: Joukko Elisan puhelinmyyjistä kauppasi nopeampia laajakaistoja keksityillä ongelmilla –  "Suomeksi sanottuna myyjä on valehdellut"

Ajokeli on tänään erittäin huono osassa maata – taivaalta tihkuu lunta tai räntää

Elinikään vaikuttavat geenit, ympäristötekijät sekä sattuma

Maahanmuuttovirasto ei tutki turvapaikka-asiaa jatkohakemuksissa yhtä laajasti kuin ensimmäisellä kerralla – syynissä ovat kuitenkin rikokset ja kotimaahan matkustelu

Afganistanilainen Mojtaba Asghari, 21, sai juuri peruskoulun päättötodistuksen ja aikoo hakea Suomen kansalaisuutta – vuonna 2015 tulleista turvapaikanhakijoista yli 9000 voi nyt hakea lupaa jäädä Suomeen pysyvästi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.