Tuhannet edelleen ilman sähköä maan itäosissa – Sähkökatkot jatkuneet jo useita vuorokausia

Noin 4 200 asiakasta pääasiassa maan itäosissa on edelleen vailla sähköä tykkylumen katkottua voimajohtoja. Sähkökatkoja on lähinnä Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Lisäksi katkoja on Posiolla ja Taivalkoskella. Savon Voiman verkon jakelualueella oli sunnuntaiaamuna sähköttä enää hieman yli 300 taloutta.

Sähkökatkot ovat jatkuneet jo useita vuorokausia. Huono sää on vaikeuttanut korjaustöitä. Pohjois-Karjalassa tilanne näyttää kuitenkin jo valoisammalta, sillä ilman sähköä on enää noin 600 asiakasta. PKS Sähkönsiirto arvioi, että lähes kaikki keskijänniteviat saadaan tämän päivän aikana korjattua.

Sääennusteiden mukaan tykkylumen aiheuttama häiriötilanne saattaa jatkua vuodenvaihteen yli. PKS Sähkönsiirto on neuvonut asiakkaita varaamaan riittävästi vettä ja muita tarvikkeita kotiin. Varautumisohjeita löytyy osoitteesta www.pks.fi.

Johdoille kallistuneita puita ei saa mennä itse poistamaan. Paloasemilla jaetaan puhdasta vettä tarpeen mukaan.

Sähkönkäyttäjä on oikeutettu vakiokorvaukseen, kun sähkökatkos on yhtäjaksoisesti kestänyt yli 12 tuntia. Korvaus maksetaan jälkikäteen automaattisesti, eli sitä ei tarvitse erikseen hakea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Juna vaihtuu bussiin Sukevan ja Oulun välillä sähkökatkojen takia

Helikopterista kuvatulla videolla näkyy vaikea tykkylumitilanne - puita nurin sikin sokin