Bussista jäi jäljelle vain kuoret: "Kyllähän se satojatuhansia euroja maksaa"

Kuopion Liikenteen toimitusjohtaja Riku Sand kertoo, että perjantaina Kuopiossa tapahtunut bussipalo oli harvinaisuus.

– Harvemmin meillä on näitä sattunut. Bussipalojahan sattuu Suomessa vuosittain, mutta ei ole ainakaan meillä ihan äsken sattunut, että olisi näin voimakkaasti palanut, Sand toteaa vaisusti.

Kuopion Liikenteen linja-auto syttyi palamaan kesken ajon perjantaiaamuna noin kello 7 Kuopiossa. Kuljettaja oli saanut ajettua bussin moottoritien Karjalankadun rampille, minne auto oli pysähtynyt. Hän ei kuitenkaan onnistunut sammuttamaan paloa alkusammuttimella.

Linja-auto oli siirtoajossa eikä kyydissä ollut matkustajia. Kuljettaja pääsi palavasta autosta ulos loukkaantumatta. Bussi sen sijaan tuhoutui palossa täysin.

– Ei siitä jäänyt kuin kuoret, päivystävä palomestari Kalevi Bruun selvitti.

Palon epäillään saaneen alkunsa linja-auton moottoritilasta.

– Siellä se palo ainakin voimakkaimmin on ollut. Mutta vielä ei ole tarkkaa tutkintaa tehty. Auto on kuitenkin hinattu meidän varikollemme, Sand selvittää.

Hän arvelee palon levinneen nopeasti ja voimakkaasti, sillä bussi oli lähtenyt matkaan varikolta Särkilahdesta ja ennättänyt vain Karjalankadun rampille saakka. Miksi palo oli levinnyt niin nopeasti, on vielä arvoitus.

– Linja-autossahan on paljon erilaisia materiaaleja ja palo saa happea helposti, kun on avara tila, Sand huomauttaa.

Toimitusjohtaja kertoo, että tapaus tutkitaan Kuopion Liikenteellä perinpohjaisesti.

– Pyrimme löytämään syitä ja ratkaisuja siihen, miten näitä pystyisi ennakoimaan ja ehkäisemään. Meillä on olemassa linja-autoille ennakoiva huoltojärjestelmä. Siellä tehdään huoltoja aika ajoin. Sinne tehdään tarvittaessa muutoksia, jos huomataan, että tähän paloon olisi pystytty vaikuttamaan ennakoivalla huollolla.

Tuhoutunut linja-auto on yhtiölle iso taloudellinen vahinko.

– Meidän autot ovat vielä aika uusia. Kyllähän se satojatuhansia euroja maksaa, on se iso taloudellinen vahinko. Mutta tärkeintä on, ettei tullut henkilövahinkoja, Sand painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Onnettomuuspaikka saatu raivattua

Uusimmat

Kotimaa

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Ministeri Saarikon vaatimus toiselle koronavirustestausjärjestelmälle saa kannatusta Husin diagnostiikkajohtajalta – toiminta voitaisiin saada käyntiin kuukausissa

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Piispa näkee yhteisiä päätöksiä uhmaavassa papissa anarkian vaaran – kirkossa mielipiteet avioliitosta ovat edelleen kaukana toisistaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.