Bussista jäi jäljelle vain kuoret: "Kyllähän se satojatuhansia euroja maksaa"

Kuopion Liikenteen toimitusjohtaja Riku Sand kertoo, että perjantaina Kuopiossa tapahtunut bussipalo oli harvinaisuus.

– Harvemmin meillä on näitä sattunut. Bussipalojahan sattuu Suomessa vuosittain, mutta ei ole ainakaan meillä ihan äsken sattunut, että olisi näin voimakkaasti palanut, Sand toteaa vaisusti.

Kuopion Liikenteen linja-auto syttyi palamaan kesken ajon perjantaiaamuna noin kello 7 Kuopiossa. Kuljettaja oli saanut ajettua bussin moottoritien Karjalankadun rampille, minne auto oli pysähtynyt. Hän ei kuitenkaan onnistunut sammuttamaan paloa alkusammuttimella.

Linja-auto oli siirtoajossa eikä kyydissä ollut matkustajia. Kuljettaja pääsi palavasta autosta ulos loukkaantumatta. Bussi sen sijaan tuhoutui palossa täysin.

– Ei siitä jäänyt kuin kuoret, päivystävä palomestari Kalevi Bruun selvitti.

Palon epäillään saaneen alkunsa linja-auton moottoritilasta.

– Siellä se palo ainakin voimakkaimmin on ollut. Mutta vielä ei ole tarkkaa tutkintaa tehty. Auto on kuitenkin hinattu meidän varikollemme, Sand selvittää.

Hän arvelee palon levinneen nopeasti ja voimakkaasti, sillä bussi oli lähtenyt matkaan varikolta Särkilahdesta ja ennättänyt vain Karjalankadun rampille saakka. Miksi palo oli levinnyt niin nopeasti, on vielä arvoitus.

– Linja-autossahan on paljon erilaisia materiaaleja ja palo saa happea helposti, kun on avara tila, Sand huomauttaa.

Toimitusjohtaja kertoo, että tapaus tutkitaan Kuopion Liikenteellä perinpohjaisesti.

– Pyrimme löytämään syitä ja ratkaisuja siihen, miten näitä pystyisi ennakoimaan ja ehkäisemään. Meillä on olemassa linja-autoille ennakoiva huoltojärjestelmä. Siellä tehdään huoltoja aika ajoin. Sinne tehdään tarvittaessa muutoksia, jos huomataan, että tähän paloon olisi pystytty vaikuttamaan ennakoivalla huollolla.

Tuhoutunut linja-auto on yhtiölle iso taloudellinen vahinko.

– Meidän autot ovat vielä aika uusia. Kyllähän se satojatuhansia euroja maksaa, on se iso taloudellinen vahinko. Mutta tärkeintä on, ettei tullut henkilövahinkoja, Sand painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Onnettomuuspaikka saatu raivattua