Tukilakkojen vaikutukset ulottuvat maalle, merelle ja taivaalle

Useat liitot ovat asettuneet tukemaan työntekijöitä edustavaa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUta Postia koskevassa työriidassa.

Ilmailualan unioni IAU

IAU on jo aloittanut tukitoimet. IAU:n jäsenet eivät osallistu postinkäsittelyyn lentokentillä. Maanantaina ilmoitettujen uusien tukitoimien piirissä ovat ensi viikon maanantaista alkaen useat Paltan jäsenyritykset, muun muassa Airpro ja Finnair. Viimeisimmäksi ilmoitetut tukitoimet toteutetaan työnseisauksena.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT

AKT:n tuki työtaistelulle laajenee ensi viikolla Helsingin seudun liikenteeseen (HSL) ja huoltokorjaamoihin, jos PAUn työnseisaukset jatkuvat.

AKT kertoo tiedotteessaan, että uusien toimien on määrä alkaa ensi maanantaina kolmelta aamulla ja kestää 24 tuntia. Tällöin esimerkiksi paikallis- ja lähiliikennettä HSL-alueella ajavat AKT:n jäsenet eivät tee töitä.

Jo aiemmin on ilmoitettu useista tukitoimista. Esimerkiksi maanantaista lähtien AKT:n jäsenet pidättäytyvät työstä Posti Kuljetus Oy:ssä.

Suomen Merimies-Unioni

Unioni on aloittanut tukitoimet. Eri aluksille ei enää oteta Postin kuljetuksia, vaan ne jäävät satamiin.

Tuki laajenee torstaina ja ensi maanantaina. Maanantain toimet vaikuttaisivat toteutuessaan Suomen lipun alla liikennöiviin laivoihin, esimerkiksi Silja Lineen ja Viking Lineen.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Rautatiealan Unioni RAU

RAU tukee PAUta saarrolla, joka pysäyttää rautateiden tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen tiistaina kello 21 ja kestää 24 tuntia. Henkilöliikenne jatkuu normaalisti. JHL:n tukilakko sulkee tavaraliikenteen ratapihat tiistaina. Junien kunnossapito on lakossa keskiviikkona.

Palvelualojen ammattiliitto PAM

PAM tukee PAUta kieltämällä Postin jakeluverkossa kulkevien pakettien ja kirjeiden käsittelyn asiamiesposteissa ensi maanantaista alkaen, jos ratkaisua neuvotteluissa ei siihen mennessä ole saatu.

Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL

SEL tukee PAUta Postin kuljetusten käsittelykiellolla elintarvikealan yrityksissä. Kielto astuu voimaan perjantaina.

Käsittelykielto tarkoittaa, että elintarvikealan työpaikoilla ei kerätä, lastata tai pureta kuormia Postin hoitamiin elintarvikealan kuljetuksiin, jotka ajaa Postin oma auto tai alihankintana Postin ajoa tekevä auto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tulvatilanne pahenee taas viikonloppuna – luvassa sadetta ja myrskypuuskia

Influenssaa liikkeellä viime vuosia vähemmän – epidemian huippu on kuitenkin vasta edessä

8 000 työttömänä, mutta uusia koulutetaan silti – Tekevätkö sihteerit comebackia suomalaisille työpaikoille?

Alkoholin etämyynnistä tänään ratkaisu käräjiltä, suomalaismiehen syytetään välttäneen veroja liki 1,7 miljoonan euron edestä

EU:n tulevaisuus on pöydällä tänään, kun jäsenmaiden johtajat neuvottelevat seuraavien vuosien budjetista – pääministeri Marin tavoittelee lisäystä maaseudun kehittämisrahojen ehdotettuun tasoon

Hallitus puntaroi yhä yksinäisten lasten auttamista Kreikan leireiltä – eduskunnan hallintovaliokunnan kansanedustajat kuulevat tänään Maria Ohisaloa

Ely-keskus huolestui raskaan liikenteen turvallisuudesta pääkaupunkiseudulla: liikenne lisääntynyt, taukopaikat ylikäytössä

Poliisin esitutkintamateriaalin kuvat Konneveden eläintilalta näyttävät karun todellisuuden – hevostilalta löytyi lukuisia eläimiä, jotka olivat silminnähden huonossa kunnossa

Paperiteollisuuden toimihenkilöt palaavat töihin ja satamat eivät pysähdy – työkiistan sovintoehdotus hyväksyttiin

Paperiteollisuuden toimihenkilöt palaavat töihin – työkiistan sovintoehdotus hyväksyttiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.