Tulipalo tuhosi Ravintola Liiterin sisätiloja Vieremällä

Vieremän keskustassa Ravintola Liiterissä syttyi eilisiltana tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 22.21, kun viereisen kuppilan väki oli havainnut Liiterin ilmastointihormista tupruavan savun.

Viimeinen työntekijä oli poistunut ravintolasta kello 21. Palomestari Kyösti Mähönen arvelee, että palo on saanut alkunsa sähkölaitteesta.

– Olin itse 300 metrin päässä palopaikalta, kun hälytys tuli. Ilmastointihormista tuli mustaa savua ja yksikkö savusukelsi sisään murrettuaan oven. Sisätilat olivat täyden palon vaiheessa määrätyssä osassa ravintolaa. Laipiorakenteet olivat tulessa.

Palo keskittyi Mähösen mukaan keittiön ja ravintolaosan väliseen seinään.

Palo saatiin rajattua Liiterin sisätiloihin, mutta samassa liikekiinteistössä sijaitseva parturi-kampaamo kärsi savu- ja nokivahinkoja. Liiterin viereinen kuppila suljettiin varmuuden vuoksi.

Paloa oli sammuttamassa yhteensä viisi yksikköä Iisalmesta ja Vieremältä. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Palokunta poistui paikalta hieman aamuneljän jälkeen. Poliisin tutkija tulee Mähösen avuksi selvittämään palon syttymissyytä, joka selvinnee jo tänään.

Ravintola Liiteri toimii lounas- ja iltaravintolana. Se, milloin ravintola saadaan jälleen auki, on yrittäjä Merja Vidgrenin mukaan täysin auki. Hän on toiminut Liiterin yrittäjänä huhtikuun alusta lähtien.

Vieremällä järjestetään viikonloppuna Kyläpäivät ja Kohiseva Kokka -soututapahtuma. Ne jäävät Liiterin osalta nyt väliin.

Vieremällä palaa ravintola