Tulipalossa kotinsa menettänyt perhe kirjoitti koskettavan kiitosviestin - lue viesti sanasta sanaan

"Rakas ystävä.

Perheemme elämä muuttui suuresti ja pysyvästi joulukuun 13. päivä. Kotimme, jota olimme niin huolella vaalineet, tuhoutui eikä jäljelle jäänyt juuri mitään.

Jo samana iltana saimme todistaa sitä, kuinka paljon ihmiset välittävät. Tuntikausia kestäneen sammutustyön aikana saimme käydä lämmittelemässä naapuritalon ystävällisten asukkaiden tykönä ja nauttia kupillisen kuumaa teetä, kera lohduttavien ja rohkaisevien sanojen.

Kotipihan jäädessä taa, pääsimme viimein lepäämään valmiiksi pedattuihin sänkyihin.

Jo seuraavana aamuna ystävämme ryhtyivät toimeen ja aloimme saada monenlaista apua. Jotkut jopa keskeyttivät oman työnsä siksi aikaa, kun auttoivat meitä. He huolehtivat, että saimme vaatetta yllemme. He huolehtivat, että muistimme syödä välillä, vaikkei nälän tunnetta ollutkaan. He auttoivat asioiden hoitamisessa. He tarjosivat autokyytiä, kun sitä tarvitsimme. Ennen kaikkea he olivat vierellä, kuuntelivat ja lohduttivat.

Halaukset ovat olleet pitkiä. Sen voima on uskomattoman suuri.

Lehdessä kirjoitettiin, että kotinsa menettäneiltä meni joulu pilalle. Tavallaan se menikin. Ei ole joulukuusta, ei kuusen koristeita. Eikä lahjojakaan jaettaviksi. Silti tuntuu, että olemme saaneet suuren lahjan, kun meillä on näin ihania ystäviä. Myös tuntemattomien ihmisten välittäminen ja huolenpito koskettaa ja auttaa jaksamaan.

Kiitos saamastamme tuesta. Kiitos vapaaehtoistyöntekijöille ja SPR:lle. Kiitos tuntemattomille auttajille. Kiitos vaatteiden ja muiden tarvikkeiden lahjoittajille. Kiitos muusikoille ja muille tähän tapahtumaan osallistujille.

Tämä joulun aika on ollut tulvillaan lähimmäisen rakkautta. Enemmän kuin koskaan.

Kiitos, rakas ystävä.

Ja hyvää joulua."

Savon Sanomat sai yllä olevan sähköpostiviestin Siilinjärven Toivalan rivitalotulipalossa kotinsa menettäneeltä perheeltä. Perhe haluaa pysyä nimettömänä. Tulipalo tuhosi neljän huoneiston rivitalon kokonaan. Palossa menehtyi yksi henkilö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Rajun rivitalopalon epäillään saaneen alkunsa pakastimesta

Siilinjärven onnettomuus: Palaneesta talosta löytyi vainaja