Tulvalammikon ylitys voi tulla autoilijalle kalliiksi

Autoilijoiden on syytä välttää keväällä teille nousseiden vesilammikkojen ylitystä. Jo parinkymmenen sentin syvyisen lammikon ylittäminen voi aiheuttaa autoon vian, eikä vakuutusyhtiö yleensä korvaa vahinkoa.

Auton korjaus on kallista, jos vesi pääsee virtaamaan ilmanottoaukoista moottoriin. Erityisesti matalalla sijaitsevat moottorin ilmanottoaukot ovat riski lammikon ylityksessä.

Auton vapaaehtoinen vakuutus eli kaskovakuutus ei yleensä korvaa vahinkoa, jos autoa ajetaan täysin veden peittämällä tiellä. Ifin korvauspäällikön Matti Reinin mukaan käytäntö on sama kaikilla vakuutusyhtiöillä.

- Märällä tiellä ja normaalien lätäköiden kohdalla vakuutus on tietysti voimassa. Myös veden nousu pysäköityyn autoon on korvattava tilanne. Vakuutuksen rajoitusehtoa voidaan kuitenkin soveltaa, jos on ollut selvästi nähtävissä, että ajokaista on kokonaan vesilammikon peittämä, Reini sanoo.

Kevättulvat ovat hellittämässä Etelä-Suomessa, mutta Pohjanmaalla ja Pohjois-Suomessa tulvat saattavat yhä tuoda hankaluuksia tieliikenteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.