Tunnettu viiksimies Ylellä: Neljä asiaa voisi pelastaa hiipuvan hyväntekeväisyyskampanjan

Tänään päättyvä eturauhas- ja kivessyövän tutkimiseen varoja keräävä Movember-kampanja ei kerää enää osallistujia samalla tavalla kuin parhampina vuosina, kertoo Yle.

Kun vuonna 2013 17000 suomalaista miestä kertoi kasvattavansa Movember-viikset, on marrasviikset ilmestyneet tänä vuonna vain alle 2800 miehen nenän alle.

Takavuosien tv-julkkis ja tunnettu viiksimies Juhana Helmenkalastaja arvelee Ylen haastattelussa, että kampanjan suosio on hiipunut, koska viikset eivät enää erotu riittävästi.

- Kun Movember alkoi, viikset eivät olleet missään nimessä muotia. Ne olivat suorastaan naurettavat. Nyt, kun naamakarvoituksesta on tullut muodikas juttu, eivät Movember-viiksien kasvattajat enää erotu.

Hän pohtii, että kampanjalle parempi voisi olla, kun ajaisi viikset pois tai värjäisi karvoituksen.

- Myös pulisongit erottuisivat varmasti. Tai jos kulmakarvat ajettaisiin pois.

Juhana Helmenkalastaja on vuoden 2011 Dali-viiksien maailmanmestari.

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.